Cum a decurs întâlnirea de la Phenian dintre Kim Jong-Un şi omologul sud-coreean

Ultima actualizare:

    Kim Jong-Un s-a întâlnit cu omologul său sud-coreanFoto:Getty
Kim Jong-Un s-a întâlnit cu omologul său sud-coreanFoto:Getty

A avut loc întâlnirea reprezentanţilor "celor două Corei", iar liderii au ajuns la concluzii importante atât pentru Coreea de Nord, cât şi pentru Coreea de Sud.

Liderul nord-coreean a afirmat că își dorește să “avanseze” în relația cu Seulul, la finalul întâlnirii cu delegația din Coreea de Sud. Totodată, Kim Jong-Un a spus că a ajuns la un acord “satisfăcător” privind organizarea unui summit intercoreean. Kin Jong-Un a primit o delegaţie a Coreii de Sud pentru prima dată de când a preluat puterea, informează cnbc.com.


    Coreea de Nord vrea să aibă o legătură mai strânsă cu Coreea de Sud Foto:Getty
Coreea de Nord vrea să aibă o legătură mai strânsă cu Coreea de Sud Foto:Getty

La finalul întâlnirii, deşegaţia sud-coreană a comentat succint modul în care s-a desfăşurat întâlnirea, accentuând faptul că cele două părți au ajuns la un “acord satisfăcător” cu privire la desfășurarea discuțiilor viitoare. De partea cealaltă, liderul țării comuniste a afirmat că vrea relații mai strânse cu Seulul. Această vizită istorică a avut loc după ce sora liderului nord corean Kim Jong-Un a mers în Coreea de Sud pentru a asista la inaugurarea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Înainte de deschiderea oficială, sora lui Kim Jong-Un i-a transmis mesajul fratelui său liderului sud corean, acela de a se întâlni într-un timp cât mai scurt.

Delegația sud-coreeană urmează să meargă la Washington, pentru informarea oficialilor americani cu privire la discuțiile cu Phenianul. S.U.A au anunțat că sunt “cu precauție optimiste” în ceea ce privește îmbunătățirea relațiilor dintre cele două Corei. Totuşi, Washingtonul a exclus posibilitatea unor discuții oficiale cu Phenianul, până când regimul nu renunță la programul nuclear.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net