Cum au reuşit suspecţii să treacă neobservaţi în aeroportul din Bruxelles

teroristi-bruxelles.jpg

atentate teroriste Bruxelles
Aceştia sunt cei 3 bărbaţi suspecţi care se presupune că au avut legătură cu atentatele de la Bruxelles
foto: captură Digi 24

Imediat după producerea celor 3 explozii din capitala Belgiei, în urma cărora şi-au pierdut viaţa, până în prezent, 32 de persoane şi alte 230 au fost rănite, apar şi primele indicii cu privire la cei care au declanşat teroarea la Bruxelles.

Presa din Belgia a publicat mai multe poze cu trei suspecţi care au fost surprinşi pe camerele de vedere ale aeroportului unde a avut loc tragedia chiar înainte de explozii, informează The Mirror.

Potrivit publicaţiei doi dintre suspecţi ar fi atentatorii sinucigaşi care s-au aruncat în aer la aeroport. Cel de-al treilea este căutat acum de autorităţile belgiene, care au emis deja un mandat de arestare pentru prinderea lui.

Zoom
Aşa arată aeroportul din Bruxelles după ce au explodat bombele
foto: twitter

Ei sunt cei trei suspecţi surprinşi de camerele de supraveghere ale terminalului de pe aeroportului internaţional din Bruxelles. În imagine se poate observa că toţi trei au cărucioare pentru bagaje. Doi dintre ei sunt îmbrăcaţi în negru, iar cel de-al treilea poartă o jachetă deschisă la culoare.

Atentate la Bruxelles: cum au trecut neobservaţi

Un detaliu care iese în evidenţă este faptul că fiecare dintre cei doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru poartă mănuşă neagră pe mâna stângă. Bănuiala jurnaliştilor belgieni, dar şi a autorităţilor din Bruxelles, este că ei îşi ascundeau, astfel, detonatoarele. Mai mult: oficialii belgieni spun că în bagajele unuia dintre atentatori se afla o bombă. Cei doi au murit, cel mai probabil, după ce au detonat bombele.

Imagini dramatice din timpul atentatelor de la Bruxelles

 • bruxelles explozii aeroport
  Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Presa belgiană vorbește de zeci de morți și răniți
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Oamenii au fost evacuați
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Potrivit presei din Belgia, 11 oameni au murit, iar 25 au fost răniți
  Foto: Twitter
 • bruxelles explozii aeroport
  Momente de panică pe aeroportul din Bruxelles
  Foto: Twitter
 • Maximize

1/5

Suspectul în jachetă de culoare deschisă este presupus în viaţă şi dat în urmărire. Despre el, jurnaliştii belgieni spun că ar fi fugit de la faţa locului după ce bomba pe care o avea asupra lui nu s-a declanşat. Presa belgiană speculează chiar că cel de-al treilea suspect ar putea fi în spatele atentatului de la metrou.

Frederic van Leeuw, procuror federal al Belgiei: „O imagine a celor trei suspecţi a fost surprinsă pe aeroportul Zaventem. Cel mai probabil, doi dintre ei au comis atentate sinucigaşe, iar al treilea, îmbrăcat cu o haină deschisă la culoare şi cu o şapcă, este căutat”, mai scrie sursa citată.

loading...
Loading...

Citește și

 • atentate teroriste Bruxelles

  Capitala europeană este sub teroare. Trei români au fost răniţi în atentatele de marţi dimineaţa (22 martie) din Bruxelles, potrivit Digi24. Trei explozii au avut loc în capitala Belgiei, două dintre ele au avut loc în aeroportul Zaventem, iar o alta la metrou. Doi dintre români se află în continuare în spital, un al treilea a fost externat. Al patrulea român rănit este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei.

 • alerta antiterorista bruxelles

  Trei bombe au cutremurat, astăzi, capitala Belgiei. Două au explodat la Aeroportul Internațional Zaventem și una la metroul din Bruxelles. Atentatele teroriste comise în inima Europei au șocat întreaga lume iar autoritățile belgiene caută vinovații. O televiziune belgiană a publicat o imagine care îi înfățișează pe trei bărbați, suspecți la ora aceasta pentru comiterea atentatelor. Autoritățile belgiene i-ar avea în vizor și pe alți doi bărbați care ar fi orchestrat atacurile teroriste din noiembrie, anul trecut, din Paris. Presa britanică vorbește despre Najim Laachraoui și Mohamed Abrini.

 • aeroport bruxelles explozii belgia atentat

  Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles, Belgia. Aeroportul a fost evacuat în urma deflagrațiilor. Cele 3 explozii, două la aeroport şi una la metrou au făcut, până în acest moment, 32 de morți și 230 de răniți.

 • atentate teroriste Bruxelles

  Cel puţin 31 de persoane au murit, iar alte 198 sunt rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport şi în staţii de metrou din oraşul belgian Bruxelles, marţi dimineaţă (22 martie).

 • Capitala Europei, Bruxelles, a fost zdruncinată marţi (22 martie) de trei explozii care au lăsat în urmă 32 de morţi şi 230 de răniţi. Una dintre explozii a avut loc la staţia din Maelbeek, chiar lângă Biroul Naţiunilor Unite.

 • atentate teroriste Bruxelles

  Capitala Belgiei este în stare de şoc. Trei explozii au avut loc marți dimineață (22 martie), două la Aeroportul Internațional Zaventam și o alta la stația de metrou Maalbeek. Atacurile vin la doar câteva zile, după ce ultimul terorist de la Paris, Salah Abdeslam, a fost arestat de autoritățile belgiene. Până în prezent au fost confirmați 32 de morți și 230 de răniți.