Cum au luat naştere primele brichete S.T. Dupont?

Ultima actualizare:

S.T. Dupont, cunoscut sub numele de Simon Tissot-Dupont, este vizionarul care a dat naştere celebrului brand parizian de brichete şi accesorii de lux, precum şi al altor multe produse emblematice. Înainte de a-şi deschide această afacere, S.T. Dupont era omul din spatele aparatului foto, fotograful lui Napoleon al III-lea încă de la frageda vârstă de 25 de ani. În această perioadă, la mijlocul anilor 1800, Dupont a învăţat cum era ţinut în frâu luxul parizian, dar şi piaţa produselor de lux de înaltă calitate. În acelaşi an, a început să producă cufere de lux pentru oamenii de elită din Europa şi în acest fel, povestea S.T. Dupont începe într-un atelier din Rue Dieu, Paris, în 1872.

Scurta istorie a brandului de accesorii şi brichetele S.T Dupont

La numai un deceniu de când începuse fabricarea servietelor din piele de înaltă calitate, produsele lui S.T. Dupont deveniseră deja un element esenţial printre cele mai înalte cercuri sociale. Până în 1884, a devenit furnizor al unuia dintre cele mai mari magazine din lume, Les Grands Magasins du Louvre. Timp de 35 de ani, Simon Tissot-Dupont a fost lider de piaţă şi principalul producător de genţi de piele de înaltă calitate. Îşi acaparase spaţiul în piaţă şi îşi consolidase iniţialele personalizate şi detaliile complexe ca mărci înregistrate ale celebrului brand S.T. Dupont. În 1919, Dupont a lăsat drept moştenire compania celor doi fii ai săi, Lucien şi André. Fraţii, fiind în mod natural pricepuţi în afaceri, au adus ceva modificări în rândul forţei de muncă din cadrul companiei S.T. Dupont, întărind echipa cu un personal mai puternic de meşteşugari, inclusiv aurari, bijutieri, meşteri din lemn, gravori, meşteri pielari şi experţi în prelucrarea lacului chinezesc. Lucien şi André au continuat să producă serviete şi accesorii de călătorie şi în cele din urmă au mutat fabrica în oraşul natal al familiei, Faverges. Fabrica este şi astăzi în Faverges, la poalele Alpilor, o comună apropiată de Lacul Annecy, al treilea lac ca mărime din Franţa. Prin atmosfera să plină de puritate şi peisajul natural, lacul a fost întotdeauna ceva din care s-a inspirat Simon Tissot-Dupont; un loc care a rămas o inspiraţie pentru normele progresiste pe care compania încă le are în materie de protecţie a mediului înconjurător şi durabilitate. La 10 ani de la achiziţionarea companiei şi mutarea atelierului în Alpi, Lucien Tissot-Dupont a plecat la New York pentru a prezenta servietele de călătorie S.T. Dupont în magazinul Fifth Avenue din Louis Cartier. Călătoria a fost extraordinar de reuşită şi a marcat încă un precedent pentru accesorii de călătorie de lux. Odată cu prăbuşirea economică ce avusese loc recent, Lucien a putut să-şi orienteze publicul ţintă spre o audienţă neafectată de criză.

Lansarea primei brichete S.T Dupont

Şi am ajuns la anul 1941, anul care a marcat o nouă direcţie în business-ul S.T. Dupont: lansarea primei brichete S.T. Dupont!În acel an, Maharajahul Patialei a comandat 100 de clutch-uri splendid lăcuite pentru haremul său, a mai solicitat şi ca fiecare să conţină câte o brichetă din aur masiv. Artizanii inovatori ai brandului şi-au unit spiritele artistice pentru a crea prima brichetă de lux din lume. Astfel s-au născut liniile de brichete S.T. Dupont.

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net