Cum arată Parisul după atentatele teroriste

strazi_paris.jpg

atentate paris strazi paris pustiu
Străzile din Paris au fost pustii sâmbătă după atentatele teroriste
foto: rfi.ro

Atentatele teroriste de vineri noapte i-au îngrozit pe francezi, care au preferat să stea în case şi să nu mai iasă pe străzi. Sâmbătă, oraşul a fost pustiu după incidentele armate. Toate şcolile şi universităţile, dar şi pieţele şi chioşcurile de ziare au fost închise.

Foarte puţină lume a mai ieşit sâmbătă pe străzi la Paris. Brutăriile şi magazinele alimentare au fost deschise ca în orice sâmbătă obişnuită, inclusiv câteva restaurante. În schimb, şcolile şi universităţile sunt însă închise sâmbătă, chiar dacă în Franţa ele au activitate. Schimbarea mare este în pieţe, însă. Piata Batignolles care are loc în fiecare sâmbătă dimineaţa este pustie, anunţă rfi.ro.

De altfel, toate activităţile legate de Primărie, deci şi pieţele în aer liber, au fost suspendate. Forţele de ordine s-au mobilizat după incidentele în care şi-au pierdut viaţa 129 de persoane şi alte 352 au fost rănite. Poliţiştii au verificat documentele de identitate ale unor tineri care se întorceau de la o petrecere. Autobuzele au mers în mod normal, însă chioşcurile de ziare au fost închise. 

Atentatele sângeroase au început în jurul Stade de Frace. Acolo, s-au auzit trei explozii. Cele mai multe atacuri au avut loc, totuşi, în inima Parisului, patru dintre ele pe diverse străzi din arondismentul 10 şi 11, iar un al cincilea, cel mai sângeros, la Bataclan, unde avea loc un concert rock. Cel puţin 80 de victime s-au înregistrează acolo. Sala a fost luată cu asalt de cinci atacatori, dintre care patru au murit în timp ce şi-au detonat centura cu explozibil, iar al cincilea a fost ucis pe străzile din Paris. Alţi trei atacatori au murit la Stade de France, unde se afla în tribune preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat de urgenţă, notează aceeaşi sursă.

Loading...
 
 

Citește și

  • catalin chereches primar baia mare atentate paris

    Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat, într-un mesaj că în atentatele teroriste de vineri noapte de la Paris a murit și o tânără din Baia Mare. Lăcărmioara se afla într-un bar care a fost atacat de jihadişti şi şi-a preirdut viaţa sub ploaia de gloanţe. Tânăra era mama unui băieţel de câţiva anişori.

  • atentate teroriste paris franta

    Vineri (13 noiembrie), Europa a retrăit coșmarul terorismului. Șase atentate au avut loc la Paris și s-au soldat cu 120 de morți și 200 de răniți. Deși sâmbătă dimineață (14 noiembrie), Ministerul Afacerilor Interne și priemierul interimar Sorin Cîmpeanu susțineau că nu există români printre victimele care au pierit în urma atacurilor teroriste, MAE a anunțat la ora 14:00 că au murit două persoane de cetățenie română.

  • atentatele din paris filmul evenimentelor

    Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Terorismul a zguduit din nou Franța. Vineri (13 noiembrie), au avut loc șase atentate, produse aproape simultan, în Paris, la 22:30, ora României. Peste 120 de oameni și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale furnizate de autoritățile franceze. Alți 300 de oameni au fost răniți, dintre care cel puțin 80 sunt în stare foarte gravă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1