Cum arată grandioasa catedrală unde se vor căsători Prințul Harry și Meghan Markle

harry.jpg

printul harry meghan markle
Harry se va căsători cu logodnica sa în aceeași catedrală în care a fost botezat
Foto: Getty

Prințul Harry și Meghan Markle își vor uni destinele în Capela St. George, din Castelul Windsor, favoritul reginei Elisabeta a II-a. Impresionant catedrală, care datează de cinci secole, a fost locul unde mai mulți membri al Familiei Regale au spus „Da” în fața altarului. Capela a devenit parte din tradiția regală la eveniment de acest fel.

Capela St. George datează din secolul al XV-lea, are o puternică încărcătură istorică și tot aici se vor căsători și Prințesa Eugenie cu iubitul său, Jack Brooksbank, care și-au anunțat recent logodna, precizează express.co.uk. nunta lor va avea însă loc în toamnă.

000_uz7k7.jpg

capela st george
Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători la Capela St. George
Foto: AFP

Ambele nunți vor avea loc în St. George Hall, o sală imensă, înaltă de 55 de metri, care poate găzdui nu mai puțin de 80 de invitați (o dimensiune impresionantă pentru o catedrală construită în urmă cu cinci secole).

1.jpg

capela st george
Capela St George este locul unde membrii Familiei Regale și-au oficializat cele mai importante evenimente din viața lor
Foto: Getty

Fiecare membru al actualei Familii Regale este cumva legat de această biserică. Prințul Harry de exemplu, a fost botezat în Capela St. George, în 1984. Chiar și Prințul Charles și actuala soție, Camilla, au primit binecuvântarea de a-și uni destinele tot aici, în 2005.

2.jpg

capela st george
Sala cea mare a catedralei poate găzdui 80 de persoane
Foto: Getty

Capela St. George a fost mereu și locul unde Ordinul Garter își susține ceremoniile anuale. Este vorba de un ordin al cavalerilor englezi, fondat în 1348, de regele Edward al III-lea. În fiecare an, în luna iunie, nobilii care dețin rangul de cavaleri ai Ordinului Garter, pornesc cu caleștile de la reședințele lor luxoase și merg, ca într-o paradă, până la Capela St. George, unde are loc o ceremonie.

Tot aici au avut loc și funeraliile părinților Elisabetei a II-a, Regina Mamă și Regele George al VI-lea.

3.jpg

capela st george
Sala cea mare a catedralei are o înălțime de 55 de metri
Foto: Getty
Loading...

Citește și