Cum arată astăzi orașul secret construit de ruși în inima Europei

Dezintegrarea Uniunii Sovietice a condus nu numai către o nouă orânduire a Europei de Est, ci și la descoperirea multor secrete ținute ascunse de sovietici în timpul Războiului Rece. Unul dintre aceste secrete este orașul german Wünsdorf-Waldstadt, construit de ruși la 50 numai de kilometri distanță de Berlin.

Orașul nu era deschis pentru publicul larg și a fost ținut în izolare până la finalul anilor '80, atunci când a căzut Cortina de Fier. Wünsdorf găzduia peste 50.000 de trupe militare sovietice care se antrenau aici pentru a respinge orice atac pe care Vestul l-ar fi inițiat. 

Astăzi, orașul este abandonat. Din datele culese de la fața locului, soldații sovietici aveau nenumărate surse de distracție, printre care o piscină, un teatru și un cazino. Orașul era direct conectat la rețeaua de căi ferate a Rusiei, având rută directă până la Moscova. 

Singurul om care are cheile acestui mic orășel împrejmuit de garduri este Jurgen Naumann. Atunci când pășești în Wunsdorf practic, este ca o reîntoarcere în vremea Războiului Rece. Orașul a rămas înghețat în timp iar imaginile vorbesc de la sine despre o perioadă pe care nu o vom uita, poate, niciodată. 
Loading...

Citește și

  • În timp ce Europa priveşte cu îngrijorare acţiunile Rusiei, care a anexat Crimeea şi vrea să facă acelaşi lucru cu sudul Ucrainei şi cu Transnistria, Vladimir Putin vrea să ne liniştească.

  • mistere razboiul rece

    Războiul Rece a reprezentat o perioadă extrem de tensionată a istoriei contemporane. Lupta pentru supremația mondială dintre Uniunea Sovietică și SUA a fost marcată de intrigi, mistere și amenințări. Așa s-au desfășurat afacerile internaționale vreme de 44 de ani: spioni furișați printre cortinele de fier, cadavre aruncate în râuri, avioane doborâte și amenințări cu bombe nucleare. Două super puteri au stat față în față, ambele având abilitatea de a distruge lumea așa cum o știm în ziua de azi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1