Cum a alinat Donald Trump durerea familiilor victimelor de la World Trade Center

gettyimages-845611482.jpg

text
Donald Trump și Melania Trump au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor
Foto: Getty

Președintele Statelor Unite ale Americii a ținut luni, 11 septembrie un discurs cu ocazia comemorării a 16 ani de la unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste din istorie. Pe 11 septembrie 2011, două avioane au fost deturnate și s-au ciocnit de turnurile gemene ale World Trade Center, care au fost dărâmate în întregime. Atentatele sângeroase care s-au soldat cu moartea a aproximativ 3.000 de persoane au fost revendicate de gruparea teroristă Al-Qaeda, iar coordonatorul operațiunii monstruase a fost Osama bin Laden.

În discursul său, Donald Trump i-a avertizat pe cei cu intenții violente că America nu va fi intimidată și că persoanele care vor îndrăzni să înfrunte Statele Unite se vor afla pe lunga listă a inamicilor învinși: „ Valorile noastre vor rezista, oamenii noștri vor învinge, națiunea noastră va câștiga, iar aminitirea celor dragi nouă va fi veșnic în sufletele noastre”.

La ora 8.46 dimineața, ora la care a avut loc primul atac acum 11 ani în urmă, Președintele și Prima Doamnă au ținut un moment de reculegere pentru cele 2977 de personae care și-au pierdut viața în atentatele de la World Trade Center. Momentul de reculegere a fost urmat de discursul lui Trump: „Astăzi este o ocazie specială și mereu va rămâne astfel. Familiilor celor care au pierit în urma atentatelor, vreau să vă asigur că știm că nu trece o zi fără să vă gândiți la ei, iar astăzi suntem aici pentru a deplânge împreună pierderea lor timpurie. Nici o forță a Pământului nu vă poate lua aminitirea lor, diminua iubirea sau răpi determinarea de a trăi în continuare cu idea pierderii lor. Deși nu putem să vă ștergem durerea, putem onora sacrificiul celor care au pierit printr-un jurământ în care promitem că vom face tot ce ne stă în putință pentru ca locuitorii Americii să fie în siguranță”

gettyimages-845610540.jpg

text
Ivanka Trump și soțul său, Jared Kusher, consilieri prezidențiali
Foto: Getty

Fiica lui Trump, Ivanka Trump, care deține rolul de consilier prezidențial, a fost prezentă la ceremonie alături de soțul ei, Jared Kusher, care este la rândul său consilierul lui Donald Trump.

 

 

Loading...

Citește și