Cum a ajuns Osama Bin Laden jihadist! Primele declarații ale mamei teroristului

Ultima actualizare:

    Mama lui Osama Bin Laden a vorbit despre transformarea fiului eiFoto:Getty
Mama lui Osama Bin Laden a vorbit despre transformarea fiului eiFoto:Getty

Alia Ghanem, mama lui Osama Bin Laden, a vorbit deschis despre fiul ei cel mare, în cadrul unui interviu acordat publicației The Guardian. Deși Osama a fost fondatorul reţelei teroriste al-Qaida și este cunoscut drept unul dintre cei mai mari inamici ai Statelor Unite, mama acestuia susține că băiatul ei a fost influențat de alte persoane, el fiind „un copil bun” până la vârsta de 20 de ani.

Mama lui Osama Bin Landen a acordat pentru prima dată un interviu, în exclusivitate pentru publicația britanică The Guardian, în care a susținut că fiul ei cel mare a fost „un copil bun, un băiat timid, ambițios și inteligent”, care s-a lăsat prins sub influența negativă a altor persoane, care i-au arătat calea către terorism. Alia Ghanem și-a deschis sufletul și a vorbit, cu nostalgie, pentru prima dată despre primul ei fiu, care a fost ucis la 2 mai 2011 de către trupele americane, în urma actelor teroriste săvârșite de organizația Al-Qaida, el fiind liderul mișcării extremiste.  

„A fost un copil foarte bun până când i-a întâlnit pe oamenii care i-au spălat creierul”, i-a asigurat Alia pe reporterii The Guardian, care au avut nevoie de acordul autorităților saudite pentru realizarea interviului. Din interiorul căminului său din orașul Jeddah, mama lui Bin Laden a povestit modul în care a avut loc transformarea fiului ei, care nu a fost o persoană extremistă de la început, lăsându-se influențat de „anturaj”, conform spuselor ei. Osama și-ar fi dezvoltat spiritul „radical” la vârsta de 20 de ani, în momentul în care a intrat la Facultatea de Economie a Universităţii Regele Abdulaziz.


    Osama Bin Laden a fost împuşcat în cap şi în piept de către o echipă de soldați americaniFoto: Getty
Osama Bin Laden a fost împuşcat în cap şi în piept de către o echipă de soldați americaniFoto: Getty

 „Oamenii de la universitate, colegii lui, l-au schimbat. A devenit altcineva. A fost un copil foarte bun până când i-a întâlnit pe oamenii care i-au spălat creierul(..) Îi spuneam să stea la distanţă de ei, dar nu îmi povestea niciodată nimic, pentru că mă iubea foarte mult”, a mărturisit Alia. 

„Toţi cei care l-au cunoscut în tinereţe l-au respectat. Eram foarte mândri de el. Chiar şi Guvernul saudit l-a tratat cu respect, însă, ulterior, a devenit un mujahedin“, a adăugat unul dintre frații fostului lider al-Qaida, prezent la interviu. 

Mama lui Osama Bin Laden nu și-a imaginat că fiul ei va ajunge jihadist

„Am rămas devastaţi. Nu am vrut asta“, a explicat Alia Ghanem. Mama lui Osama și-a amintit că și-a văzut ultima dată fiul cel mare în 1999, într-o bază din Afganistan: „A fost foarte fericit să ne primească. Ne-a arătat locul şi a oganizat un adevărat festin în cinstea noastră“. Deși Alia Ghanem are numai cuvinte de laudă la adresa fiului ei, unul dintre frații fostului lider al-Qaida le-a explicat jurnaliștilor situația: „ Mama noastră încă nu poate accepta că vina i-a aparţinut fratelui nostru. L-a iubit atât de mult încât refuză să-l facă responsabil pentru asta ( atentatele din 11 septembrie n.r). Îi ştie doar latura pozitivă. Nu a avut niciodată ocazia să vadă şi jihadistul din el“. 

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net