Cu pantalonii ăştia poţi să mergi prin foc şi rezistă 100 de ani

Ultima actualizare:

    Pantalonii rezistenţi la foc care durează 100 de ani costă 645 de dolari
Pantalonii rezistenţi la foc care durează 100 de ani costă 645 de dolari

Compania americană Vollebak a inventat pantalonii cu care poţi să treci prin foc. Sunt pantaloni foarte rezistenţi care pot fi purtaţi timp de 100 de ani fără să se deterioreze.

Pantalonii care rezistă o sută de ani şi cu care poţi să mergi prin foc costă 645 de dolari (circa 2.637 de lei). Compania Vollebak, care i-a creat, dă asigurări că pot fi purtaţi şi mai mult. Pot să reziste pentru totdeauna! Nu se uzează niciodată. Cofondatorul companiei, Steve Tidball, spune că pantalonii sunt deosebit de rezistenţi deoarece sunt confecţionaţi din materiale atât de tari, încât poţi să treci şi prin foc cu ei. Din punct de vedere tehnic, pantalonii sunt făcuţi din trei straturi de materiale concepute să reziste la diferite ameninţări. Primul strat respinge apa şi este conceput să reziste la abraziuni, stratul din mijloc rezistă la foc şi se comportă ca o pernă de aer la temperaturi mari, acţionând ca o barieră între picioare şi flăcări. Al treilea strat este o fibră de aramidă, un fel de material sintetic de nailon care nu arde şi nu se topeşte, oferind extraprotecţie. “Materialul rezistent la foc este confecţionat din fibre chimice inteligente care devin plăcute dacă sunt purtate zi de zi”, spune Steve Tidball. Cel mai mare avantaj este că poţi să mergi prin foc cu pantalonii confecţionaţi din acest material. Iniţial, au fost creaţi pentru a fi purtaţi de soldaţi în situaţii extreme, fără a se îmbrăca precum pompierii. Anul trecut, compania a lansat o jachetă confecţionată dintr-un material care absoarbe căldura în exces şi respinge bacteriile. Anul acesta a lansat pantalonii care rezistă o sută de ani şi cu care poţi să mergi prin foc.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net