Cu ce condiție acceptă Donald Trump să plece de la Casa Albă. Încă mai crede că alegerile au fost fraudate

donald-trump.jpg

donald trump
Donald Trump încă mai crede că votul a fost fraudat și că Joe Biden nu a câștigat pe drept
foto: Getty Images

Învins de Joe Biden în cursa pentru un nou mandat de președinte al SUA, Donald Trump pare că nici acum nu poate accepta deznodământul. Președintele american în exercițiu a declarat că va pleca de la Casa Albă dacă voturile în Colegiul Electoral îi vor acorda victoria contracandidatului său.

La trei săptămâni de la alegeri, Donald Trump a stat pentru prima dată de vorbă cu presa. Acesta a răspuns întrebărilor câtorva jurnaliști, dar după aproximativ 25 de minute s-a enervat și a părăsit încăperea. „Sigur că o voi face. Și voi știți bine asta”, le-a spus Donald Trump, întrebat dacă va părăsi Casa Albă în ianuarie, când îi expiră mandatul. Cu o condiție, însă. Dacă voturile în Colegiul Electoral îi vor acorda victoria lui Joe Biden.

joe-biden-2020.jpg

Joe Biden
Joe Biden a câștigat atât votul popular, cât și numărul necesar de electori pentru a deveni noul președinte al SUA
Foto: Getty

Donald Trump susține că votul a fost fraudat

Donald Trump a reluat acuzațiile că votul ar fi fost fraudat și a spus că în aceste condiții nu poate recunoaște victoria adversarului său. Asta deși nimic nu a demonstrat acest lucru până acum. Președintele în exercițiu susține că este imposibil ca Joe Biden să fi primit voturile a 80 de milioane de americani, în ciuda faptului că numărătoarea oficială asta a arătat.

La insistențele reporterilor, care l-au întrebat dacă este dispus să-și admită înfrângerea, Trump a admis că îi este greu să o facă, fie și în condițiile în care Colegiul Electoral confirmă victoria lui Joe Biden. „Dacă ei (electorii - n.r.) fac asta, atunci fac o greșeală. Alegerile sunt fraudate”, a spus Donald Trump.

Votul în Colegiul Electoral ar urma să aibă loc la 14 decembrie, iar învestirea președintelui la 20 ianuarie.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1