«Creierul» masacrului de la Paris angaja terorişti pentru Siria

Ultima actualizare:

    Abdelhamid Abaaoud  e creierul atentatelor
Abdelhamid Abaaoud e creierul atentatelor

Creierul cumplitelor atentate care au îndoliat recent Franţa este Abdelhamid Abaaoud, un belgian de 27 de ani, care face parte din gruparea teroristă Statul Islamic. Din păcate, monstrul încă nu a fost prins.

Starea de şoc continuă la Paris după sângeroasele atentate de vineri. Localnicii sunt încă îngroziţi de cele întâmplate şi de alarme false, care i-au făcut pe unii chiar să se arunce în fluviul Sena. Anchetatorii au făcut ieri zeci de percheziţii şi 23 de arestări din rândul complicilor, însă unii dintre terorişti sunt încă liberi. Ei au reuşit să identifice până în prezent 6 atacatori. “Creierul atentatelor”, potrivit poliţiei, a fost Abdelhamid Abaaoud, care face parte din gruparea Statul Islamic din 2013. Era apropiat de alţi doi autori ai atacului, Salah Abdeslam (26 de ani), care este căutat cu disperare, şi de fratele acestuia, Brahim Abdeslam (31 de ani), care s-a aruncat în aer în barul Comptoir Voltaire, fără a face victime.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Originar din Molenbeek-Saint-Jean, Abaaoud a apărut într-o înregistrare video în care ameninţă că Statul Islamic va continua atrocităţile pe teritoriul francez. Filmarea e făcută în timp ce Abaaoud conduce un automobil care târăşte cadavre mutilate. El a ţinut prima pagină a ziarelor, în anul 2014, când şi-a răpit fratele, Younès, pe când avea doar 13 ani, şi l-a dus în Siria pentru a-l face cel mai tânăr terorist din lume.

simeon stalpnicul png

Tatăl lor, Omar Abaaoud, spune că nu mai are veşti de la cei doi şi a depus chiar şi o plângere împotriva fiului cel mare. Abdelhamid Abaaoud a fost condamnat în absenţă la 20 de ani închisoare, în luna iulie, la Bruxelles, pentru recrutarea de jihadişti belgieni pentru Siria. Atacatorii de la sala Bataclan, unde au fost ucişi peste 90 de oameni, au fost francezii Omar Ismaïl Mostefaï (29 de ani) şi Samy Amimour (28 de ani), care s-au aruncat în aer. Salah Abdeslam, supranumit de anchetatori “inamicul public numărul 1”, a fost la volanul unei maşini Seat, de culoare neagră, utilizată de comandoul care a împuşcat oamenii la terase şi restaurante. Atacatorii kamikaze de la Stade de France au fost Bilal Hadfi (20 de ani), rezident în Belgia, fost luptător în Siria, şi Ahmad Al Mohammad, care apare înregistrat pe drumul refugiaţilor. Însă autenticitatea paşaportului este pusă la îndoilaă. În realitate, atacatorul ar fi fost Abdelabak Boualid. 

132 de morţi şi peste 350 de răniţi

simeon stalpnicul png

Franța e îndoliată după ce vineri seara, în atentate planificate, au fostucise 132 de persoane, iar alte peste 350 au fost grav rănite. Între 21.20 și 21.50, în șase puncte din Paris (stadionul unde se desfășura meciul de fotbal Franța Germania, patru cafenele și o sală de concerte) teroriștii, care strigau ”Alah e mare” și ”Pentru Siria” au deschis focul, lăsând în urmă numai cadavre. Printre victime s-au aflat și doi români, Lăcrămioara Popa (29 de ani) și Ciprian Calciu (32 de ani), care se aflau în cafeneaua Belle Equipe, la aniversarea unui prieten.

Click! v-a prezentat, pe larg, povestea celor doi tineri stabiliți de ani buni la Paris. Ei aveau un băiețel de un an și jumătate, iar Lăcrămioara mai avea o fetiță de zece ani dintr-o relație anterioară. Românii au căzut secerați de gloanețele teroriștilor, iar rudele și prietenii lor sunt încă în stare de șoc. Conform apropiaților, Lăcrămioara și Ciprian vor fi înmormântați în Franța. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net