Creierul atentatelor din Paris nu cooperează cu autorităţile franceze

Ultima actualizare:

    Salah Abdeslam Foto: captură Youtube
Salah Abdeslam Foto: captură Youtube

Salah Abdeslam a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de autorităţile franceze în cadrul primei audieri în Franţa în cazul atentatelor teroriste de la Paris din noiembrie 2015, de când a fost extrădat din Belgia, a anunţat Parchetul din Paris, potrivit Le Figaro.

Abdeslam, despre care se crede că ar fi singurul membru rămas în viaţă al comandoului care a organizat atentatele teroriste de la Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, a ajuns vineri dimineaţă la Palatul de Justiţie din Paris pentru a fi audiat de judecătorii francezi pentru prima dată în cadrul anchetei, scrie Mediafax.

"Salah Abdeslam a invocat dreptul la tăcere, refuzând să răspundă la întrebările judecătorului", a indicat vineri Parchetul din Paris.

"De asemenea, el a refuzat să precizeze motivele pentru care a invocat dreptul la tăcere, dar şi să confirme declaraţiile făcute anterior în faţa poliţiştilor şi judecătorilor belgieni", a mai precizat Parchetul din Paris.

"El n-a dorit să vorbească azi (şi a indicat - n.red.) că o va face mai târziu", a declarat avocatul său, Frank Berton, citat de AFP. "El a dorit să facă uz de dreptul său la tăcere, are nevoie de timp" (de gândire - n.red.), a adăugat Berton.

Avocatul său a criticat faptul că Abdeslam se află sub supraveghere video non-stop în celula sa din închisoarea Fleury-Mérogis.

"Se simte spionat 24 din 24 de ore, astea nu sunt condiţii bune" de încarcerare, a acuzat Berton.

Cât despre audierea lui Abdeslam în ancheta atentatelor teroriste din Paris, el este "singurul care poate decide când va dori să vorbească", a declarat Berton.

Pe 27 aprilie, când a fost extrădat din Belgia, Salah Abdeslam a fost inculpat în Franţa pentru "asasinate legate de activitatea unei grupări teroriste". El a fost plasat în detenţie provizorie la închisoarea din Fleury-Mérogis, situată la 26 de kilometri sud de Paris.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pe data de 18 martie la Bruxelles, după ce a fost urmărit timp de patru luni de autorităţile europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net