Crăciun negru în Spania. Victime numeroase în rândul a 200 de refugiaţi

Ultima actualizare:

    Refugiaţii îşi riscă viaţa în încercarea de a ajunge în EuropaFoto Getty
Refugiaţii îşi riscă viaţa în încercarea de a ajunge în EuropaFoto Getty

Ziua de 25 decembrie a fost una neagră pentru un grup de 200 de refugiaţi care se îndreptau spre Spania dinspre Maroc. 2 oameni au murit şi 12 au fost răniţi după ce au încercat să intre în eclava spaniolă Ceuta.

Un număr de 200 de refugiaţi au reuşit să intre în enclava spaniolă venind dinspre Maroc, sărind gardurile de la frontieră în zona de nord a teritoriului, în timp ce alţii au înotat de-a lungul coastei marocane. Conform autorităţilor marocane citate de AP autorităţile au interceptat aproximativ 200 de persoane, dar au şi găsit în mare trupurile neînsufleţite a doi dintre ei. Aceştia urcă la 52 de persoane numărul celor decedaţi prin înec în încercarea de a ajunge în Spania.

Peste un milion de oameni au sperat să scape de război şi sărăcie şi şi-au încercat norocul în a trece strâmtoarea Gibraltar spre Europa, în speranţa unei vieţi mai bune. Pe lângă "ruta spaniolă", refugiaţii mai folosesc şi ruta Mării Egee din Turcia spre Grecia, dar şi cea prin Mediterana din Libia până în Italia. Spania a întărit anul trecut gardurile amplasate la granițele celor două enclave cu Marocul, pentru a-i descuraja pe migranții care încearcă să treacă ilegal frontiera.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net