Coronavirusul paralizează Europa! Austria a anulat cursele feroviare înspre și către Italia

coronavirus_italia_2.jpg

Două regiuni Lombardia și Veneto din Italia au fost blocate din cauza epidemiei
Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român
foto:EPA

Epidemia declanșată de coronavirus se apropie și de România! Austria a anunțat încă de duminică suspendarea tuturor curselor de pe calea ferată către și dinspre Italia după declanșarea unui focar de infecție extrem de periculos pe teritoriul acesteia. Până în prezent, 157 de italieni sunt contaminați cu virusul SARS-CoV-2 sau COVID-19, dintre care 25 în stare critică, iar numărul morților a ajuns la 4. Mai multe meciuri din Serie A au fost anulate, carnavalul de la Veneția a fost anulat și regiuni întregi sunt închise și băgate în carantină.

Coronavirusul atacă Europa și se apropie amenințător de România! Autoritățile austriece au anunțat încă de duminică seara că anulează toate cursele de pe căile ferate către și dinspre Italia. Anunțul a venit după ce două persoane aflate într-o garnitură sosită din Italia prezentau simptome specifice coronavirusului. Însuși ministrul de Interne austriac a dat ordin ca trenul care venea din Veneția să fie oprit la graniță, după ce a fost informat de autoritățile italiene că două persoane aflate în vagoane erau suspecte de coronavirus.

Trenul cu suspecții de coronavirus, blocat în gara din Brenner

Trenul care a plecat din Veneția a rămas în punctul de frontieră Brenner și ar fi trebuit să ajungă în Munchen, Germania. În momentul de față autoritățile nu au menționat, dacă trenul își va continua sau nu călătoria. Panica s-a declanșat după ce trei persoane din Veneția au murit din cauza virusului. Victimele aveau peste 80 de ani. Până duminică Italia a anunțat 157 de cazuri de îmbolnăvire și 4 decese. Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia și Veneto, unde localități întregi au fost închise și instituită carantina. Au fost închise școlile, magazinele și au fost anulate toate evenimentele publice. Ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer a explicat că ”ține legătura cu omologul său italian și își coordonează acțiunile cu măsurile luate deja de Italia”. ”Austria e pregătită. Nu este nevoie să se instituie panica. Cu atât mai mult cu cât cele 181 de persoane revenite pe teritoriul țării au fost testate de coronavirus și rezultatul a fost negativ”, a punctat Nehammer.

Citește și:

Coronavirus. În ce condiții mai urci pe un vas de croazieră

Leac pentru coronavirus din plasma persoanelor care s-au vindecat?

UE alocă 230 de milioane de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

Uniunea Europeană a anunțat luni că alocă 230 de milioane de euro pentru lupta contra coronavirusului care a pătruns pe teritoriul european. Comisarul european pentru Managementul Crizelor, Janez Lenarcic a declarat în timpul unei conferințe de presă că banii vor fi alocați în felul următor:

 1. 115 milioane de euro se duc către OMS pentru a contribui la lupta mondială împotriva epidemiei
 2. 15 milioane de euro sunt dedicate țărilor europene care se confruntă cu virusul
 3. 100 de milioane de euro vor fi dedicați cercetării medicale pentru găsirea medicamentelor și vaccinurilor
 4. 3 milioane de euro (dintr-un fond separat) vor fi alocate statelor membre UE pentru a-și putea asigura provizii și echipament de protecție în repatrierea cetățenilor
 5. coronavirus_italia_1.jpg

  Italia se confruntă cu cea mai periculoasă criză umanitară din istorie
  Italia se confruntă cu cea mai periculoasă criză umanitară din istorie
  foto EPA

Cazuri noi de îmbolnăvire de pe pachebotul Diamond Princess

Autoritățile americane au anunțat că 10 americani întorși de pe Diamond Princess în ultimele zile au fost diagnosticați cu coronavirus. Însuși președintele Donald Trump a reacționat vehement spunând că trebuia informat cu privire la riscurile repatrierii celor peste 400 de cetățeni. Luni, 24 februarie, autoritățile britanice au confirmat că se confruntă cu os ituație similară după ce 4 britanici întorși de pe Diamond Ptrincess au fost diagnosticați cu coronavirus. Bilanțul actual al epidemiei este de 2.625 de morți, 79.640 de bolnavi și 25.128 de persoane vindecate. Țările cele mai grav afectate de epidemie sunt: China – 2.593 morți; Iran – 12 morți; Coreea de Sud – 7 morți și Italia – 4 morți. Japonia, Taiwan și Filipine au raportat câte un deces cauzat de COVID-19, iar în Hong Kong au murit două persoane.

Loading...

Citește și