Coronavirus. Un italian care a fost recent în România, depistat cu Covid-19

angajati-aeroport-otopeni-dezinsectie-coronavirus.jpg

Doi angajați ai Aeroportului Otopeni, îmbăcați în salopete de protecție, care dezinfectează o sală de așteptare
Autoritățile române au luat măsuri suplimentare de protecție pe aeroporturi

Un italian de 71 de ani, care s-a întors recent dintr-o vizită efectuată în România, a fost depistat cu coronavirus și este internat la spitalul de boli infecțioase din localitatea Rimini. Ministerul român al Afacerilor externe încearcă să afle care sunt zonele din țară pe care le-a tranzitat pacientul.

Astfel, italianul îngroașă rândurile persoanelor bolnave și care se află în regiunea nordică Emilia-Romagna. Bărbatul, care a plecat din România duminică, 23 februarie, locuiește în orașul Cattolica, potrivit news.ro. Pentru că prezenta simptome de gripă – tuse și febră - el a mers la camera de gardă a spitalului din localitate, iar de aici a fost transferat la spitalul de boli infecţioase din Rimini. În urma analizelor și a testelor efectuate, s-a confirmat infectarea lui cu coronavirus. Italianul a rămas internat și se află sub supraveghere medicală la secția de terapie intensivă. Potrivit declarațiilor medicilor, starea pacientului nu este una foarte gravă.

Cine este italianul sosit din România și care are pneumonie virală

Potrivit informațiilor apărute în presa italiană și citate de hotnews.ro, se pare că bărbatul italian infectat cu coronavirus și care a vizitat saptămâna trecută România locuiește în orașul Cattolica. Se pare că el lucrează în domeniul hotelier, este proprietarul unui pub din localitatea Valconca și este pasionat de vânătoare. Ziarul Rimini Today a anunțat că pacientul bolnav de coronavirus ar fi fost în România pentru a participa la o vânătoare. În prezent, barul pe care îl deține este închis.

Coronavirus. Covid-19 s-a răspândit în 35 de țări

În regiunea Emilia-Romagna au fost confirmate, până în prezent, 23 de cazuri de infectare: 17, în Piacenza, 4, în Parma, 1, în Rimini şi 1, în Modena. În întreaga Italie sunt confirmate peste 220 de cazuri.

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate 2.698 de decese şi peste 80.000 de cazuri de infectare în întreaga lume. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan. Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Bărbat din China purtând mască

    Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în Germania. Este un bărbat de 33 de ani care a lucrat alături de o femeie din Shanghai. Este a doua țară europeană, după Franța, în care a fost confirmată infecția cu virusul ucigaș din China. În România au fost câteva suspiciuni, însă nu au fost confirmate până în prezent.

  • Iulian s-a întors astăzi din Bergamo, unde este focar de coronavirus

    Unii vin, alții pleacă! Pe Aeroportul ”Henri Coandă” este aceeași vânzoleală ca în oricare altă zi. Doar măștile de pe figura pasagerilor, arată că și în România a apărut isteria legată de coronavirus. Click! a stat ieri de vorbă cu românii care plecau în Italia, dar și cu cei care se întorceau din focarul de la Bergamo.

  • Preotul Cătălin Dumitrean de la biserica din curtea Spitalului TBC din Sibiu, îi cheamă pe credincioşi să ia parte la slujbele pentru bolnavii de coronavirus

    O biserică din Sibiu oficiază slujbe pentru bolnavii de coronavirus. Credincioşii sunt chemaţi să se roage, începând de miercuri, timp de o săptămână, la biserica din curtea Spitalului TBC. China a anunțat că 132 persoane au decedat iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974 de îmbolnăviri cu virusul .