Coronavirus Italia. Revolte în închisori, după înăsprirea regulilor: trei deținuți morți

revolte-inchisori-italia.jpg

Revolte în închisorile din Italia
În pragul epidemiei de coronavirus, familiile nu mai au voie să își viziteze rudele aflate la închisoare
Foto: captură video

Scene șocante în Italia! Trei deținuți și-au pierdut viața, iar alți doi sunt în stare critică, în contextul mai multor revolte izbucnite în patru închisori din regiune. Deținuții s-au declarat nemulțumiți de noile reguli impuse pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus.

În Italia, au murit 133 de persoane doar în ultimele 24 de ore, din cauza epidemiei de coronavirus. Autoritățile au impus măsuri stricte, însă nu toți oamenii au fost mulțumiți de noile reguli. Un sfert din populația Italiei este în carantină, iar cei care nu respectă regulile riscă să ajungă la închisoare.

Deținuții din pușcăriile italiene s-au revoltat, după ce au aflat că noile reguli interzic vizitele familiale. Patru dintre penitenciarele din Peninsulă au fost afectate de protestele deținuților, conform observator.tv

Mai mulți gardieni au fost luați ostatici

 

În închisoarea din Frosinone, 100 de deţinuţi s-au baricadat și au redactat o listă de revendicari, printre care şi dreptul la vizite din partea rudelor lor. A fost nevoie de intervenția poliției pentru a restabili ordinea. O revoltă extrem de violentă a izbucnit din aceleași motive și la închisoarea din modena. Doi gardieni au fost luați ostatici, iar 20 de membri ai personalului penitenciar au fost evacuați din pușcăria, care acum este păzită de poliție. În urma revoltelor, trei deținuți au murit, iar alți doi au ajuns la spital în stare critică. Au mai fost revolte și în închisorile din Verceli, Napoli, Bari, Salerno, Alessandria, Palermo și Foggia.

 

 

Citește și

Coronavirus România. Măsuri fără precedent: zborurile înspre și dinspre Italia, anulate

Cine își poate recupera banii pe biletele de avion, după suspendarea zborurilor spre și din Italia

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1