Coronavirus, descoperit în îngheţată în China. Cum explică medicii şi ce măsuri au luat autorităţile

Ultima actualizare:

    Coronavirusul a fost descoperit în mai multe eşantioane de îngheţată a unei companii din Tianjinfoto: Pixabay
Coronavirusul a fost descoperit în mai multe eşantioane de îngheţată a unei companii din Tianjinfoto: Pixabay

Coronavirus a fost detectat în îngheţată din nordul Chinei, iar autorităţile au retras de pe piaţă mii de produse care ar fi putut fi contaminate. Oamenii care ar fi intrat în contact cu îngheţata produsă de Tianjin Daqiaodao sunt acum căutaţi pentru a fi testaţi.

Toate produsele companiei Tianjin Daqiaodao au fost retrase de pe piaţă după ce firma a trimis trei mostre către autorităţi şi toate au fost testate pozitiv cu Covid. Conform investigaţiei epidemiologice, compania a produs îngheţata folosind lapte pudră din Noua Zeelandă şi pudră de zer din Ucraina, notează independent.co.uk. 

Tianjin Daqiaodao a mai confirmat că toţi cei 1.662 de angajaţi au fost plasaţi în carantină şi testaţi. 700 dintre ei au fost deja confirmaţi negativ, iar restul de 962 aşteaptă rezultatele. 

Un medic specialist din Marea Britanie, Stephen Griffin, a declarat că incidentul nu trebuie să creeze panică şi că e probabil o întâmplare izolată, iar că îngheţata a fost contamitată de o persoană. "Totul se datorează probabil normelor de igienă din fabrică", a spus medicul. El a mai explicat că temperatura scăzută la care îngheţata e ţinută,dar şi faptul că conţine grăsimi au ajutat virusul să supravieţuiască. 

În momentul în care virusul a fost detectat în îngheţată, doar 835 de cutii, din cele 2.747 trimise spre vânzare, se aflau pe piaţă, şi doar 65 fuseseră vândute. Autorităţile din Tianjin identifică acum persoanele care au cumpărat îngheţata. Fabrica este de asemenea în curs de dezinfectare. 

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net