Coreea de Nord a lansat o rachetă. Consiliul ONU, convocat de urgență

coreea_de_nord_racheta.jpg

coreea de nord racheta onu
La bordul rachetei nord-coreene s-ar fi aflat un satelit
Foto: AP

La doar o lună după ce a detonat o bombă nucleară, Coreea de Nord a lansat duminică dimineață (7 februiarie) o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune, în pofida avertismentelor primite din partea comunității internaționale. Presa locală susține că la bordul rachetei s-ar fi aflat un satelit, care a ajuns pe orbită, însă informația nu a fost confirmată.

"Racheta Kwangmyongsong a decolat de la Centrul Spaţial Sohae din regiunea Cholsan, provincia Phyongan de Nord la ora 9:00 ( 2:30, ora României), pe data de 7 februarie 2016. Satelitul a intrat pe orbita actuală la ora 9:09 ( 2:39, ora României, la 9 minute şi 46 de secunde de la decolare”, a transmis televiziunea publică din Coreea de Nord, relatează Mediafax.

Imediat după ce a fost lansată racheta balistică, Statele Unite ale Americii, Japonia, China și Coreea de Sud au condamnat acțiunea liderului de la Phenian, Kim Jong-un. iar Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, duminică (7 februarie).

"Este absolut inacceptabil că au lansat această rachetă. Să lansezi o rachetă după ce ai făcut un test nuclear este împotriva rezoluţiei ONU”, a declarat premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Loading...
 
 

Citește și

 • coreea de nord kim jong un

  Renumele Coreei de Nord a străbătut o lume întreagă. Guvernul de la Phenian ține deseori prima pagină cu declarații belicoase, de război, la adresa vecinilor din Sud și la adresa SUA. Până acum, amenințarea nucleară a regimului condus de Kim Jong Un a fost benignă.

 • lucruri ilegale in coreea de nord

  Anumite lucruri pe care le facem în viaţa de zi cu zi nu sunt atât de obișnuite în alte țări sau state. Unele dintre tabieturile noastre sunt chiar ilegale în Coreea de Nord. Click! îți arată ce lucruri comune nu au voie să facă nord-coreenii.

 • coreea de sud coreea de nord

  Un adevărat conflict diplomatic a izbucnit între Coreea de Sud și Coreea de Nord după ce mesajele propagandistice difuzate la Seul i-au contrariat pe oficialii de la Phenian. Liderii celori două Corei nu reușesc să ajungă la un compromis, iar pentru a rezolva neînțelegere, vor lua măsuri de diminuare a tensiunilor.

 • parada militara coreea de nord

  O paradă militară de proporții uriașe a avut loc în Coreea de Nord, sâmbătă (10 octombrie), cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Partidului Muncitorilor. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că este pregătit să facă față oricărei amenițări venite din partea Statelor Unite ale Americii. La paradă au participat mii de soldați și principalele componente ale arsenalului militar nord-cooreean.

 • moranbong trupa kim jong un

  Dacă erați curioși ce fel de muzică se ascultă în Coreea de Nord, trebuie să știți că Moranbong, o trupă formată doar din fete, este pe placul celui mai temut om din lume, dictatorul Kim Jong-un. 18 fete îmbrăcate în fuste cântă de zor pe un tanc. Fiecare fată a fost selectată personal de liderul suprem de la Phenian.

 • Liderul Kim Jong-Un a împlinit vineri (8 ianuarie) 33 de ani, într-o perioadă în care Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen. Reporterii CNN au mers la noul Centru pentru Ştiinţă şi Tehnologie pentru a vedea cu ce se mândresc liderii nord coreeni.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1