Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în apele japoneze

kim_jong_un.jpg

kim jong-un
Kim Jong-un a amenințat SUA că va începe un război nuclear
Foto: EPA

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de pe coasta de est, luni dimineață, 29 mai, către Marea Japoniei. Traiectoria acesteia a fost de aproximativ 450 de kilometri.

"Lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord este foarte problematică din punct de vedere al siguranței traficului aerian și al celui naval și este o violare clară a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. Japonia nu poate tolera acțiunile provocatoare și repetate ale Coreei de Nord. Am protestat cu îndârjire și condamnăm astfel de acțiuni ", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului japonez, citat de The Guardian.

Racheta a fost una de tip Scud și a fost lansată din apropierea orașului Wonsan. Yonhap, agenția de presă sud-coreeană, a spus că proiectilul este unul balistic. Donald Trump a fost informat cu privire la acest subiect, mai ales că principala țintă a Coreei de Nord este atacarea unor orașe importante din SUA, ce ar putea fi posibilă în câțiva ani. Administrația Trump încearcă să găsească o soluție pentru a dezamorsa ambițiile nucleare ale Coreei de Nord.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • donald

    Sâmbătă, 29 aprilie, o rachetă balistică nord-coreeană a eșuat la scurt timp de la lansare. Testele de rachete balistice nord-coreene sunt interzise de Organizația Națiunilor Unite (ONU), deoarece sunt văzute ca niște capcane, rachetele putând fi nucleare care ar afecta continentul american. Donald Trump a declarat că nu va fi fericit dacă Coreea de Nord va mai efectua un test nuclear. Întrebat dacă asta înseamnă că va exista o acțiune militară, acesta a răspuns ”nu știu, vom vedea”.

  • Coreea de Nord poate declanşa din clipă în clipă un atac nuclear. Situaţia tensionată din Siria poate escalada într-un conflict mondial, între marile puteri militare mondiale. Atacurile sângeroase ale teroriştilor din cadrul Statul Islamic au făcut ca viaţa din oraşele civilizate să fie mai nesigură ca oricând. Într-un astfel de decor istoric, cea mai sigură locuinţă e un buncăr de lux.

  • parada militara coreea de nord

    În timp ce în țările creștine credincioșii se pregătesc pentru sarbătorile pascale, în Coreea de Nord s-au celebrat 105 ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți lideri ai săi și nu oricum, ci etalând arsenalul militar într-o grandioasă paradă.

  • kim jong coreea pedepse

    Wang Xi, ministrul chineze de Externe, a avertizat, vineri, că există riscul ca "în orice moment" să izbucnească un război în Coreea de Nord, adăugând că "nimeni nu va ieşi câştigător" dintr-un conflict.