Coreea de Nord atacă Japonia? Rachete, lansate de pe mare

Ultima actualizare:

    Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, încalcă toate regulile impuse de ONUFoto: AP
Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, încalcă toate regulile impuse de ONUFoto: AP

Coreea de Nord a lansat rachete de pe mare, având ca țintă Japonia, la est de Coreea de Sud, la doar câteva ore după întâlnirea Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, care a votat pentru sancționarea mai aspră a nord-coreenilor. Acest eveniment ar putea degenera într-un conflict militar.

În urmă cu două luni, liderul de la Phenian se lăuda întregii lumi că a detonat o bombă nucleară, iar la începutul lui ianuarie, Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiunie, în pofida avertismentelor primite din partea comunității internaționale.

Joi (3 martie), Coreea de Nord a lansat rachete cu rază scurtă de acțiune, de pe marea Japoniei, în ceea ce este văzut ca un spectacol de forțe pentru vecinii săi, potrivit cotidianului britanic Daily Mail. Amenințarea, care ar putea duce la un conflict major între cele două națiuni, vine la doar câteva ore după ce Consiliul de Securitate ONU s-a reunit de urgență și a votat în favoarea unor sancțiuni mai aspre pentru Coreea de Nord, vot la care a luat parte și Japonia.

Consiliul de Securitate al ONU a luat această decizia în unanimitate. Printre măsurile fără precedent se numără și controlarea fiecărui pachet care vine sau intră în Coreea de Nord. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net