Copiii salvaţi din peştera din Thailanda, în lacrimi pentru scafandrul erou

Ultima actualizare:

    Băieţii s-au pozat cu portretul scafandrului erouFoto: EPA
Băieţii s-au pozat cu portretul scafandrului erouFoto: EPA

Saman Gunan este considerat un erou în toată lumea. Bărbatul de 38 de ani, care a lucrat în marina thailandeză, a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieţi şi a antrenorului lor, prinşi în peştera inundată din Thailanda. Copiii şi antrenorul lor au fost salvaţi şi-n prezent se află în spital pentru îngrijiri medicale. Băieţii au primit ieri trista vestea că unul dintre salvatorii lor a murit.

Clipe dureroase petrecute la spitalul în care cei 12 băieţi au fost internaţi după ce au fost scoşi din peşteră. Aceştia au aflat că unul dintre salvatorii lor a murit în timp ce le aducea provizii pentru a rezista în peşteră. Copiii l-au văzut pe Saman Gunan într-un desen, cu care s-au şi pozat. Băieţii au plâns cu desenul acestuia în mână şi au transmis condoleanţe familiei. Fiecare a scris câte un mesaj pe coala albă pe care era desenat Gunan şi au ţinut un moment de reculegere, scrie BBC.


    Ultima fotografie cu Saman Gunan, înainte de a-şi pierde viaţa în peştera din Thailanda
Ultima fotografie cu Saman Gunan, înainte de a-şi pierde viaţa în peştera din Thailanda

“Copiii i-au mulţumit eroului şi i-au promis că vor fi băieţi cuminţi”, a declarat ministrul Sănătăţii, care i-a vizitat la spital. Cei 12 copii vor fi extrenaţi săptămâna viitoare, au declarat oficialii thailandezi.

12 copii și antrenorul lor de fotbal, blocați de două săptămâni în peșteră

12 membri ai echipei de fotbal The Moo Pa (Wild Boars), cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, împreună cu antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost daţi dispăruţi pe 23 iunie, când nu s-au mai întors dintr-o excursie de după antrenament. Ei au intrat în peştera Tham Luang din masivul muntos Doi Nang Non din nordul Thailandei şi au rămas blocaţi după ce o ploaie torenţială a inundat căile de acces. Echipele de salvare i-au găsit, pe 2 iulie, slăbiţi din cauza lipsei hranei, însă teferi.

Scafandrii au reușit să-i scoată teferi pe toți cei 12 membri ai echipei de fotbal Wild Boars și pe antrenorul lor blocați în peștera inundată din nordul Thailandei. Oprațiunea de salvare a început duminică, 8 iulie, când au fost aduși la suprafață patru băieți. Luni au fost salvați încă patru, iar marți au fost aduși la suprafață ultimii patru și antrenorul lor.

Cum şi-a pierdut viaţa scafandrul erou

Subofiţerul Saman Gunan şi-a pierdut cunoştinţa în drumul său din complexul de peşteri Tham Luang, după ce a livrat provizii copiilor prinşi în subteran de mai bine de 13 zile.  "A trebuit să livreze oxigen, dar nu avea suficient de mult înapoi", a spus un oficial. El a fost scos de prietenul său, dar nu a putut fi salvat.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net