Copiii francezi, afectați de pandemie, vor primi consiliere psihologică gratuită

Ultima actualizare:

    Franța va oferi consiliere psihologică gratuită tinerilor afectați de pandemieSursă foto: Shutterstock
Franța va oferi consiliere psihologică gratuită tinerilor afectați de pandemieSursă foto: Shutterstock

Președintele francez Emmmanuel Macron a luat o decizie neașteptată după ce a vizitat un spital de psihiatrie pediatrică. Potrivit acestuia, copiii și adolescenții sunt puternic afectați de schimbările generate de pandemie și au nevoie de ajutor pentru a se putea adapta.

Macron e de părere că tinerii sunt traumatizaţi şi au nevoie de ajutor. Preşedintele Emmanuel Macron a făcut promisiunea faţă de copiii şi adolescenţii francezi după ce a vizitat un spital de psihiatrie pediatrică. 

„Am decis să rambursăm cu 100% îngrijirea psihiatrică pentru copii, pe baza unei reţete de la medicul de familie sau şcoală, un psihiatru, personalul spitalului, astfel încât 10 şedinţe vor fi rambursate integral”, a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Schema cu zece şedinţe gratuite se va desfăşura pe durata crizei de sănătate pentru cei cu vârste între 3 şi 17 ani care au prescripţie medicală. Preşedintele e de părere că tinerii sunt cei care au cel mai mult de suferit din cauza pandemiei, mai ales acum, când şcolile franceze s-au oprit din nou pentru trei săptămâni, o măsură de reducere a infectărilor din valul trei al pandemiei de coronavirus, relatează Hotnews.ro.

„Este important ca toată lumea să realizeze efectele măsurilor de închidere a şcolii, închiderea centrului sportiv, asupra copiilor şi adolescenţilor, deoarece îi traumatizează pe cei mai tineri şi tu trebuie să-i ajuţi după aceea” a concluzionat Emmanuel Macron. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net