Conflictul ruso-turc, intensificat! Rusia: «Turcia a întrecut limita»

Ultima actualizare:

    Președintele turc, Recep Erdogan (61 de ani), și ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov (65 de ani)foto: Getty
Președintele turc, Recep Erdogan (61 de ani), și ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov (65 de ani)foto: Getty

După ce turcii au doborât un avion rusesc pentru că le încălca teritoriul aerian, au început să apară numeroase tensiuni între oficialii ruși și cei turci. Mai mult, ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov (65 de ani), a declarat că va lua măsuri, in contextul în care Turcia ar fi „întrecut orice limită”.

Acesta spune că, după Anul Nou, Moscova va suspenda regimul prin care cetățenii turci pot pătrunde în Rusia fără o viză, informează news.sky.com. La rândul lor, oficialii turci au ripostat. Președintele Recep Erdogan (61 de ani) susține că nu vrea degradarea relațiilor cu Rusia și speră să se întâlnească personal cu președintele Putin săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, Erdogan l-a avertizat pe oficial că „se joacă cu focul” într-un discurs pe care l-a susținut în Turcia de nord-est, difuzat la televor. Avertismentul a venit ca un răspuns după ce președintele Putin a declarat că ipoteza invocată de turci cum că nu ar fi doborât avionul dacă ar fi știut că este de origine rusă ar fi „gunoi”.

Putin a mai declarat că America, un aliat al Turciei, ar fi știut direcția de zbor a aeroplanului rusesc. „Partea americană, care conduce coaliția din care Turcia face parte, știa despre locul și timpul zborurilor avioanelor noastre, și am fost loviți exact acolo și atunci”, a spus oficialul rus. Acesta a adăugat că avioanele erau ușor de identificat și că Turcia ar fi încercat să găsească scuze pentru acțiunile ei: „Ele (avioanele, n.r.) au semne de identificare și acestea sunt foarte bine vizibile”.

Mai mult, președintele Putin este nemulțumit că nu a primit asigurarea că ceea ce s-a întâmplat cu acel avion nu se va mai întâmpla niciodată: „În loc să fim asigurați că asta nu se va mai întâmpla niciodată, auzim explicații și declarații neinteligibile cum că nu există niciun motiv să își ceară scuze (Turcia de la Rusia, n.r.)”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net