Condițiile de intrare în Grecia, modificate: sunt acceptate și testele rapide. O altă modificare îi vizează pe copii

plaja-grecia-creta.jpg

Turiștii ajunși pe plajele din Creta se bronează la cele 27 de grade Celsius
Turiștii ajunși pe plajele din Creta se bronează la cele 27 de grade Celsius
Fotografii: Andreea Dancu

Grecia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, a intrat pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut, iar autoritățile elene au adoptat și două noi modificări, care înlesnesc accesul turiștilor.

Guvernul elen a decis două schimbări importante în procesul de control al sănătății turiștilor care intră în țară, potrivit informațiilor transmise de către Ministerul Turismului din Grecia, scrie Hotnews.ro. Astfel, începând de pe 19 iunie, guvernul de la Atena a introdus următoarele modificări:
1) Recunoașterea testelor rapide! De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menționat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat și rezultatul emis în limba engleză.
2) Creșterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turiști! În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în țară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste peste de 12 ani și peste, în loc de 6 ani, așa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecar PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.
Cele două modificări anunțate – testele rapide și modificarea limitei de vârstă pentru copii – completează regimul de control deja existent. În continuare rămâne în vigoare și prevede ca fiecare turist care intră în Grecia să prezinte:
a) certificatul de vaccinare

SAU

b) test PCR negativ sau antigen

SAU

c) certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni.

Turiștii care vor călători în Grecia au posibilitatea de a afișa Certificatul Digital COVID al Uniunii Europene în format digital sau tipărit. În plus față de documentele COVID; fiecare persoană care intră în Grecia re obligaţia de a completa Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel târziu la ora 23:59 în ziua dinaintea sosirii în Grecia. Documentul trebuie completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei, dar nu cu mai mult de 7 zile.

Informațiile actualizate au fost publicate și pe siteul MAE, cât și pe https://travel.gov.gr/#/.

Citește și:

Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanță, în Grecia. Formulare de completat, când faci testul, cum te ajută adeverința de vaccinare

Lista țărilor cu risc epidemiologic: Grecia a intrat în zona verde, Marea Britanie rămâne în cea roșie

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1