Codul roşu de viscol din Bulgaria a paralizat ţara

Ultima actualizare:

    Capitala Sofia a fost acoperită de zăpadă, care a fost cu greu curăţatăfoto: AFP
Capitala Sofia a fost acoperită de zăpadă, care a fost cu greu curăţatăfoto: AFP

În timp ce în România, ne confruntam cu un cod portocaliu, Bulgaria a avut cod roşu de viscol şi ninsori. Autorităţile bulgare au decretat stare de urgenţă în mai multe părţi ale ţării în weekend (16 şi 17 ianuarie).

Şeful Agenţiei pentru Infrastructură, Lazar Lazarov, a declarat luni că drumurile sunt circulabile, atât timp cât maşinile sunt echipate pentru condiţii de iarnă. Însă el a mai precizat că traficul din nord-estul Bulgariei e încă afectat. În anumite părţi din nordul Bulgariei, vizibilitatea e zero, iar vântul puternic a mutat zăpada dintr-o parte în alta, conform sofiaglobe.com.

Drumurile dintre Rousse şi Shoumen şi dintre Silistra şi Shoumen au fost închise. Mai multe zone au rămas fără electricitate: sate din Mezdra, Roma, Lovech au fost afectate. Portul din Varna a fost închis din cauza vântului puternic. 

Mai multe şcoli au fost închise luni (18 ianuarie), din cauza vremii, dar cursurile din marile oraşe nu au fost afectate. 

În Sofia, străzile din mai multe cartiere erau încă acoperite de zăpadă luni, iar 200 de maşini de deszăpezire au lucrat încontinuu pentru a elibera drumurile. Zăpada din capitala Bulgariei a fost înaltă de 40-50 cm. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net