Clipele durerii! Trupurile celor 39 de migranți găsiți în camionul frigorific au fost repatriate. Familiile își iau rămas bun

39-migranti-vietnam-repatriati.jpg

Trupurile neînsuflețite ale celor 39 de migranţi vietnamezi găsiţi morţi, la sfârşitul lunii octombrie, într-un camion frigorific în apropiere de Londra, au fost repatriate sâmbătă, 30 noiembrie
Foto: EPA

Trupurile neînsuflețite ale celor 39 de migranţi vietnamezi găsiţi morţi, la sfârşitul lunii octombrie, într-un camion frigorific în apropiere de Londra, au fost repatriate sâmbătă, 30 noiembrie, după ce familiile lor îndurerate au așteptat săptămâni întregi să își poată lua rămas bun de la aceștia.

Primele 16 corpuri au fost aduse în țara lor de origine miercuri, iar celelalte 23 au ajuns sâmbătă dimineaţă la Hanoi. De acolo vor fi transportate către diverse provincii din centrul Vietnamului, de unde sunt originare victimele, pentru ca familiile acestora să poată organiza funeraliile. Cadavrele aparțin a 31 de bărbați și 8 femei - printre care și 2 adolescenți în vârstă de 15 ani. Aceștia plecaseră din țara lor pentru o viață mai bună în Londra, însă și-au găsit tragic sfârșitul în camionul frigorific ce i-a transportat, murind, efectiv, de frig. 

21292980-7730229-the_victims_included_top_row_left_to_right_pham_tra_my_26_anna_b-a-33_1574840640617.jpg

Câțiva dintre tinerii care și-au găsit sfârșitul în camionul groazei

Trupurile celor 39 de migranți au fost repatriate 

Primul trup din tragedia din Essex care a ajuns în Vietnam a fost cel al lui Bui Thi Nhung, în vârstă de doar 19 ani, în timp ce familia acesteia aștepta repatrierea ei cu lacrimi amare pe obraji. Membrii familiei tinerei s-au strâns cu chipurile desfigurate de durere în jurul coșciugului fetei, pregătindu-se să îi spună ultimele cuvinte.

victime-camion-essex-anna_bui_thi_nhung.jpg

Bui Thi Nhung, în vârstă de doar 19 ani, va fi înmormântată duminică, 1 decembrie

Peste 100 de locuitori s-au strâns în fața bisericii Phu Tang din satul Do Thanh, unde a fost depus sicriul lui Bui Thi Nhung, pregătiți cu flori albe și mai multe imagini cu tânăra. Ceremonia funerară a tinerei va avea loc duminică, în locuința sa, urmând să fie ținută și o slujbă la biserică înainte ca aceasta să fie înmormântată în aceeași zi, potrivit mirror.co.uk.

trupuri1.jpg

Restul de 23 de trupuri au fost aduse în Vietnam sâmbătă, 30 noiembrie
Foto: EPA

Procesul de identificare a cadavrelor de către autorități a durat peste două săptămâni, iar familiile îndurerate au mai așteptat încă pe atât și pentru ca trupurile neînsuflețite ale celor care au sfârșit tragic în containerul frigorific să fie repatriați. Primul suspect al cazului, șoferul camionului, Maurice „Mo” Robinson, a fost acuzat de moartea celor 39 de migranți și a pledat vinovat pentru participare la imigrare ilegală. 

tanara-.jpg

Foto: EPA

Şoferul camionului, arestat şi pus sub acuzare

Şoferul vehiculului, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, Mo Robinson, a fost arestat şi pus sub acuzare pentru omor prin imprudenţă şi conspiraţie în vederea traficului de persoane. Alte patru persoane au fost arestate în cadrul anchetei, printre care un bărbat şi o femeie, ambii de 39 de ani. 

Se crede că vehiculul cu cei 39 de morţi era parte a unui convoi în care se aflau în total 100 de imigranţi. Un al doilea şofer de tir a fost arestat. 

Compania care deţinea containerul frigorific colaborează cu poliţia şi a dat autorităţilor informaţiile GPS necesare pentru a stabili ruta. Conform avocaţilor firmei GTR, şoferul ar fi trebuit să ştie, în timp real, temperatura din container. Ei au mai declarat că firma e şocată de cele întâmplate, mai ales că se fac controale pentru cei care închiriază containere. 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Drama camionului morții din Essex continuă! Autoritățile nu au oferit momentan numele celor 39 de imigranți ilegali care au murit efectiv congelați într-un container dintr-un vehicul care trebuia, culmea, să îi transporte pe aceștia către o viață mai bună. Totuși, familiile victimelor știau despre plecarea acestora către Marea Britanie, iar acum le tresaltă sufletul la orice știre apărută în presă despre tragicul incident, având speranța încă vie în suflete că poate cei dragi lor nu se află, printr-o minune, printre cei morți.

  • Sperau la o viaţă mai bună, dar au murit înghetaţi într-un camion, unii goi, alţii aproape dezbrăcaţi şi cu spumă la gură în urma traumei prin care au trecut. Detalii groaznice ies la suprafaţă despre cei 39 de imigranţi legali, care au fost găsiţi morţi în Essex, Marea Britanie. Deşi poliţia nu vrea să dea detalii despre victime, familiile lor au început să povestească ce au păţit copiii lor şi, se pare, mulţi erau din regiuni sărace ale Vietmanului, tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, care plătiseră 14.000 de dolari pentru a ajunge în Marea Britanie, unde le erau promise slujbe şi bani care să îi ajute să îşi clădească o viaţă.