Clipe de coșmar la o grădină zoologică în noaptea de Revelion! Incendiu puternic provocat de lampioane

incendiu-zoo.jpg

Zeci de animale au ars de vii într-un incendiu produs în noaptea de Revelion, la o grădină zoologică
Foto: Twitter

Distracția unora în noaptea dintre ani le-a costat viața pe mai multe suflete închise într-o grădină zoologică din Germania. Zeci de animale au murit în urma unui incendiu provocat, cel mai probabil, din cauza artificiilor sau lampioanelor lansate în noaptea de Revelion.

Iubitorii de animale se lovesc de o altă veste tristă odată cu intrarea în 2020, după ce a fost prezentat de către forțele de ordine și bilanțul negru al necuvântătoarelor care au fost rănite grav de petarde sau artificii.

O altă tragedie de acest gen a avut loc la o grădină zoologică din Berlin, chiar în noaptea de Revelion. Cel puţin 30 de animale au murit, în noaptea dintre ani, în urma unui incendiu izbucnit la o grădină zoologică din oraşul german Krefeld, relatează presa internațională.

Zeci de maimuțe au ars de vii într-un incendiu puternic

Incendiul puternic în care au ars de vii zeci de maimuțe a izbucnit în cursul nopţii de marţi spre miercuri și a distrus sanctuarul maimuţelor de la Grădină Zoologică Krefeld, ce găzduia cimpanzei, urangutani, gorile. „Cele mai grave temeri ale noastre au devenit realitate”, se afirmă într-un mesaj postat pe Facebook de administratorii grădinii zoologice. „Nu există animale supravieţuitoare în sanctuarul maimuţelor.”

incendiu-zoo2.jpg

Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza artificiilor sau lampioanelor
Foto: Twitter

Cauza incendiului nu a fost momentan stabilită cu exactitate, însă autoritățile au prezentat mai multe teorii cu privire la modul în care acesta ar fi putut să se producă. În timp ce în presa locală s-a scris că focul a izbucnit cu siguranță de la artificii, un oficial din cadrul poliţiei germane a declarat, pentru cotidianul Bild, că o posibilă cauză ar putea fi și lampioanele lansate de Revelion, care au fost interzise în landul Renania de Nord-Westfalia încă din anul 2009.

Dacă chiar și un sigur lampion lansat în aer ar fi putut ajunge în sanctuarul respectiv, focul ar fi avut șanse să izbucnească extrem de rapid, având în vedere materialele lemnoase folosite pentru decorarea și imitarea habitatului natural al maimuțelor, alături de alte obiecte care s-ar fi putut inflama la fel de ușor, cum ar fi paiele, spre exemplu.
 

 

Loading...