Ciudățeniile scriitorilor celebri

Ultima actualizare:

     Sursa foto: pixabay.com/Lubos Houska
Sursa foto: pixabay.com/Lubos Houska

Le-ai citit cărțile încă din adolescență, ai stat cu sufletul la gură în timp ce întorceai fiecare pagină, acum a venit momentul să descoperi câteva detalii picante din viețile unora dintre cei mai mari scriitori ai lumii. Agatha Christie, Mark Twain sau Arthur Conan Doyle sunt doar câțiva dintre autorii cu existențe ieșite din comun.

Misterioasa dispariție a Agathei Christie

Agatha Christie a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai bine vândută scriitoare din toate timpurile. Romanele sale pline de mister, cu Hercule Poirot în rolul principal, au fascinat generații la rând. Maestra suspansului a trecut chiar ea printr-o întâmplare ciudată. Pe 3 decembrie 1926, Agatha Christie s-a urcat în mașină și a dispărut. Sute de polițiști au căutat-o timp de 11 zile, după care autoarea a fost găsită în orășelul Harrogate. Susținea că nu-și mai amintește nimic din ceea ce s-a întâmplat, dar investigatorii au descoperit că se cazase la un hotel, sub numele amantei soțului ei. Agatha Christie nu a vorbit niciodată despre ce s-a întâmplat în perioada dispariției, dar a divorțat la scurt timp după această experiență bizară.

Mark Twain, inventatorul falit

Mark Twain și-a trăit din plin viața. Scriitorul american a fost jurnalist, căutător de aur, căpitan de vas și inventator. A avut, însă, mari probleme financiare. În 1891, și-a investit toată averea (aproximativ 8 milioane de dolari în banii de azi) într-o mașină de scris. Aceasta s-a dovedit însă inutilizabilă: era foarte complicată și se strica des, așa că nu a avut succesul scontat.

Mark Twain fusese mult mai inspirat în momentul în care a lansat clemele de prindere a bretelelor, care se folosesc și în ziua de azi. Sistemul moș-babă al sutienelor este invenția scriitorului, din 1871.

Tot el a inventat și un album cu autocolant. Îi plăcea să colecționeze poze și articole, dar se săturase să-și piardă timpul lipindu-le pe fiecare în parte. Mark Twain a mai inventat și un joc de memorie, Apparatus, care să îi ajute pe copii să rețină mai ușor datele.

Bram Stoker și teoria conspirației

N-a călătorit niciodată în România, dar l-a inventat pe Contele Dracula. Bram Stoker a devenit faimos după publicarea romanului Dracula, dar a fost și unul dintre cei mai înverșunați contestatari ai Reginei Elisabeta I a Marii Britanii. Era absolut convins că cea mai faimoasă regină din istoria Angliei a fost, de fapt, bărbat. Bram Stoker a publicat chiar și o carte în care și-a expus teoria. Se numește „Impostori faimoși”, iar în ea susține că adevărata regină ar fi murit în copilărie. Guvernantei i-a fost teamă să spună adevărul și a preferat să înlocuiască fetița cu un băiețel, pe care l-a îmbrăcat cu hainele acesteia. Schimbarea nu a fost observată de tatăl ei, Henric al VIII-lea. Elisabeta a crescut, îi plăceau rochiile vaporoase, machiajul intens și a fost cunoscută drept Regina Fecioară. Toate aceste argumente stau la baza teoriei conspirației, susținută de Bram Stocker.

Sir Arthur Conan Doyle, pasionat de spiritism

L-a inventat pe Sherlock Holmes, dar a fost, în același timp, extrem de pasionat de ocultism și spiritism. Sir Arthur Conan Doyle și-a pierdut 11 membri apropiați ai familiei, inclusiv fiul și fratele, în Primul Război Mondial și a încercat pe tot parcursul vieții să intre în legătură cu ei. Obsesia sa i-a speriat prietenii. Unul dintre ei a fost iluzionistul Harry Houdini, care deși nu credea în spiritism, a participat la câteva ședințe, în timpul cărora a încercat să își contacteze mama. Aceasta era originară din Ungaria și nu vorbea engleza. În momentul în care spiritul său a început să i se adreseze în limba lui Shakespeare, Houdini s-a ridicat de la masă și a început să-l evite pe Sir Arthur Conan Doyle. În schimb, scriitorul și-a apreciat prietenul întreaga viață și considera că Houdini are puteri supranaturale.

image
image
image
image
image
image
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net