Cine l-a ajutat pe teroristul cu pălărie din Bruxelles să se ascundă

Ultima actualizare:

    Mohamed Abrini a recunoscut că el este ”omul cu pălărie” din aeroportul Zaventem din Bruxellesfoto: AFP
Mohamed Abrini a recunoscut că el este ”omul cu pălărie” din aeroportul Zaventem din Bruxellesfoto: AFP

Unul dintre cei mai căutați teroriști de pe planetă după atacurile din 22 martie din Bruxelles, ”omul cu pălărie”, a fost reținut de polițiști vineri, 8 aprilie, în cartierul Anderlecht al capitalei belgiene. Mohamed Abrini a fost ajutat să se ascundă, în ultima săptămână, de o femeie căreia i-a făcut cinste cu o bere într-un bar.

Assia B. le-a declarat anchetatorilor belgieni că nu l-a recunoscut pe bărbatul căutat încă de la atentatele din Paris, din noiembrie 2015. Mai mult, femeia l-a descris pe Mohamed Abrini drept ”un tip foarte cool”.

Mohamed Abrini este bănuit că ar fi fost unul dintre cei orchestratorii atentatelor care au îndoliat capitala franceză, iar la Bruxelles a fost identificat drept ”bărbatul cu pălărie” surprins de camerele de supraveghere de pe aeroportul Zaventem alături de cei doi teroriști kamikaze.

Presupus prieten din copilărie al lui Salah Abdeslam, Mohamed Abrini a fost pus sub acuzare în Belgia pentru ”asasinate teroriste”. Înainte de a fi arestat, bărbatul de 31 de ani a fost găzduit de Assia B., conform informațiilor jurnaliștilor de la ”Dernière Heure”.

Interogată de anchetatorii belgieni, femeia, cunoscută cu antecedente psihice grave, a declarat că nu știa cine era bărbatul pe care-l primise în casa ei în urmă cu o săptămână.

Assia B. l-a întâlnit pe Mohamed Abrini marți, 12 aprilie, într-un bar de cartier. ”Mi-a dat doi euro pentru o bere. Mi-a spus că nu putea să se întoarcă acasă pentru că trăsese ușa de la intrare după el și își uitase înăuntru cheile, telefonul mobil și portofelul cu toate actele. Prin urmare, nu se putea duce la hotel și nici în altă partea n-avea unde, pentru că familia lui plecase în Germania”, a declarat femeia în fața anchetatorilor.

Gazda lui Abrini a mai spus că l-a recunoscut pe presupusul terorist cu numai câteva ore înainte de arestarea acestuia, după ce a văzut o fotografie la televizor. ”Mi s-a făcut frică. N-am reacționat imediat, pentru că m-am gândit că mă voi întâlni a doua zi cu agentul de securitate de la noi din cartier”, a adăugat Assia B.

Femeia a fost, se pare, cucerită de tânărul jihadist, pe care l-a descris drept ”un tip foarte cool”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net