Cine i-a dăruit Reginei Marii Britanii bijuteriile din safir. Le-a purtat cu o ocazie specială

elisabeta.png

Regina Elisabeta are 90 de ani și a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani
Getty Images

Regina Elisabeta a II a împlinit 65 de ani de când se află pe tronul Marei Britaniei, sărbătorind jubileul de safir.

Jubileul de safir a fost marcat cu focuri de armă trase în aer în Green Park şi Turnul Londrei şi alte câteva locaţii din Regatul Unit. Clopotele Westminster  Abbey, din centrul Londrei, au bătut în onoarea acestei ocazii.

O fotografie realizată de fotograful britanic David Bailey, în 2014, a fost publicată cu această ocazie aniversară. În  fotografie, Regina purta un set de bijuterii din safir, cadou de nuntă de la tatăl sau, Regele George al VI-lea, în anul 1947.

captura.png

Regina Elisabeta a purtat un set de bijuterii din safir, cadou de nuntă de la tatăl sau, Regele George al VI-lea
Captură Youtube

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a felicitat-o pe Regină

“Astăzi, jubileul de safir indică un reper remarcabil pentru minunata noastră Regină. Ştiu că naţiunea se va alătura astăzi cu mine în celebrarea Majestăţii Sale şi îi va mulţumi acesteia pentru domnia şi serviciile sale”, a fost declaraţia prim-ministrului, Theresa May.

În anul 1952, tatăl reginei a murit, iar Prinţesa Elisabeta, în vârstă de 25 de ani, urca atunci pe tron. Majestatea sa a devenit cel mai longeviv monarh în septembrie 2015, după 63 de ani şi 216 zile pe tron, depăşind recordul stabilit de stră-stră-bunica sa, regina Victoria.

În ciuda faptului că a renunţat la unele îndatoriri regale, dându-le altor membrii ai familiei, ea a continuat să aibă o prezenţa publică activă.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1