Cine este monstrul de la Toronto care a ucis 10 oameni? Mieuna când i-au pus cătuşele

Ultima actualizare:

    Alek Minassian are 25 de ani şi este student la ITfoto Linkedin
Alek Minassian are 25 de ani şi este student la ITfoto Linkedin

„Împuşcaţi-mă în cap!” Acestea au fost primele cuvinte ale şoferului dubiţei albe care a intrat în plin într-un grup de oameni, luni, la ora 13.30, în centrul oraşului canadian Toronto. Încolţit de poliţie, Alek Minassian, de 25 de ani, student la IT, a îndreptat arma către agentul care voia să îl aresteze. Somat să arunce arma, bărbatul cu origini armene s-a executat şi apoi a îngenunchiat. În timp ce îi erau puse cătuşele a începus să miaune...

Scene de coşmar în centrul oraşului canadian Toronto! Studentul Alek Minassian, de 25 de la Colegiul Seneca de Arte Aplicate şi Tehonologie, care angajat la o firmă de sofware în cartierul Richmond a închiriat o dubiţă albă şi la 13.30 a comis un veritabil măcel.

Dubiţa închiriată a fost abandonată după comiterea carnagiului
Dubiţa închiriată a fost abandonată după comiterea carnagiului

Tânărul care a fost descris descris de colegi ca „un ciudat din punct de vedere social” care „habar nu avea sum se conduce o maşină” a intrat cu 130 km/h pe zona pietonală şi a lovit tot ce i-a ieşit în cale. „Este un tip închis în el. Nu vorbea cu nimeni şi nu avea prieteni”, l-a descris pentru Toronto Sun, colegul lui, Joseph Pham, de 25 de ani. Conform apropiaţilor Minassian avea mari probleme mintale şi de integrare socială. Avea mai multe ticuri printre care strânsul mâinilor şi lovirea repetată a capului. Pham a declarat că „minassian habar nu avea să şofeze o maşină şi era incapabil să ţină volanul în mână”.

Victimele au fost izbite violent cu 130 km/h şi nu au avut nici o şansă de supravieţuire
Victimele au fost izbite violent cu 130 km/h şi nu au avut nici o şansă de supravieţuire

Măcelul a avut loc la ora 13.30 şi, conform martorilor oculari, odată intrat pe trotuar „nebunul a început să lovească tot ce îi ieşea în cale: hidranţi, oameni, persoane în scaun cu rotile, stâlpi”. După doi kilometri de teroare, dubiţa albă s-a lovit de o zid. Minassian a coborât în viteză şi a rupt-o la fugă pe străzi. A fost încolţit de poliţie şi somat să arunce arma. „Împuşcaţi-mă în cap!” a urlat el, dar când a fost somat să arunce arma a lepădat-o instantaneu. După ce i s-au pus cătuşele, martorii l-au auzit în timp ce miorlăia ca o pisică în călduri. Între timp, paramedicii constatau şocaţi bilanţul terifiant: 10 morţi şi 15 răniţi.

Bilanţul final al atentatului: 10 morţi şi 15 răniţi
Bilanţul final al atentatului: 10 morţi şi 15 răniţi

Impactul cu bolidul dezlănţuit a fost atât de puternic încât victimelor le-au sărit papucii din picioare la zeci de metri. Practic nu au avut nici o şansă. Anchetatorii nu cred că există o legătură între atac şi comemorarea genocidului armenilor din Turcia, din 24 aprilie 1915, când au fost masacraţi două treimi de oameni aflaţi pe teritoriul Imperiului Otoman, aflat atunci în război alături de Puterile Centrale.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net