Cine este Mevlut Mert Altintas, ucigașul ambasadorului rus de la Ankara

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Andrei Karlov, ambasadorul Rusiei la Ankara, a fost împușcat mortal în timpul unui discurs pe care îl rostea la o expoziție care avea loc în capitala Turciei.

Atacatorul a strigat, înainte să îl asasineze pe Andrei Karlov, „noi murim în Alep, tu vei muri aici!” Momente mai târziu, acesta l-a împușcat mortal pe Karlov și a tras 9 focuri de armă în timp ce striga „Allahu Akbar”. Teroristul a fost identificat în persoana lui Mevlut Mert Altintas, un tânăr de 22 de ani, ce făcea parte din forțele de ordine turce. 

După ce l-a ucis pe Karlov, Altintas s-a adresat mulțimii într-o limbă amestecată turco-arabă. „Am jurat să murim în martiriu. Este răzbunarea noastră pentru Siria și Alep. Până când ei nu vor fi în siguranță, nici voi nu veți mai simți gustul securității!”

Imediat după asasinat, Altintas a fost eliminat de trupele speciale.

simeon stalpnicul png

Conform CNN, cuvintele rostite de atacator sunt similare cu imnul neoficial al grupării teroriste Al Nusra, care este afiliata Al Qaeda. 

Primarul orașului Ankara, Melih Gokcek, a declarat pentru AFP că atacul ar fi menit pentru a arunca în aer relațiile diplomatice dintre Turcia și Rusia. 

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net