Cine este femeia care ar putea fi cancelarul Germaniei, după Angela Merkel

annalena-baerbock.jpg

annalena baerbock
Annalena Baerbock este candidatul propus de Partidul Verzilor
foto: Getty Images

Pentru prima oară în istoria de patru decenii a partidului, verzii din Germania au desemnat un candidat pentru funcția de cancelar. Luni, Partidul Verzilor a desemnat-o pe Annalena Baerbock, 40 de ani, pentru postul ocupat de 16 ani de Angela Merkel, de la Uniunea Creștin-Democrată (CDU).

În contextul în care conservatorii sunt în derivă după epoca Angela Merkel, divizați de dispute interne legate de propriul candidat, Partidul Verzilor ar putea deveni chiar vioara întâi în următoarea coaliției de guvernare, ceea ce ar însemna că Annalena Baerbock, candidatul partidului, ar putea fi viitorul cancelar al Germaniei, notează BBC, citat de HotNews.

Deja Baerbock a fost comparată cu tinere care au ajuns să fie lideri politici și să conducă guvernele din țări ca Noua Zeelandă sau Finlanda.

Baerbock s-a născut în 1980, adică exact în anul în care a fost înființat partidul pe care îl reprezintă. Părinții ei obișnuiau să o ia la demonstrații împotriva luptei pentru înarmarea nucleară. Ea însăși își descrie copilăria ca pe o combinație între tunuri cu apă îndreptate spre protestatari și prăjituri făcute în casă, o combinație între confortul clasei de mijloc și radicalism care sintetizează mișcarea verzilor și explică de ce este aceasta este atât de tentantă astăzi.

Citește și:

De la decolteul ăsta n-a mai fost așa curajoasă! Dar Angela Merkel a făcut o eroare fatală

Partidul Angelei Merkel a pierdut teren pe fondul pandemiei de coronavirus

Potrivit sondajelor de opinie citate de BBC, Partidul Verzilor are 22% din voturi, plasându-se pe locul al doilea după creștin-democrații conduși până nu demult de Angela Merkel.

Conservatorii au picat de la 40% cât aveau vara trecută la 29%, pe fondul criticilor legate de gestionarea pandemiei de coronavirus, acumulate între timp. În unele sondaje de opinie, CDU are chiar sub 29%. 

Citește și:

Angela Merkel, așa cum nu am mai văzut-o. A băut bere cot la cot cu alegătorii

Angela Merkel este bolnavă? Cancelarul a tremurat necontrolat, la întâlnirea cu președintele Ucrainei

Loading...