Cine este Andy Jassy, succesorul lui Jeff Bezos în fruntea Amazon

Ultima actualizare:

    Andy Jassy îl va înlocui pe Jeff Bezos în trimestrul al III-lea al anului acestaSursa foto: CNBC
Andy Jassy îl va înlocui pe Jeff Bezos în trimestrul al III-lea al anului acestaSursa foto: CNBC

Cine este Andy Jassy este cel care îl va înlocui pe Jeff Bezos în fruntea Amazon. El lucrează în cadrul companiei din 1997 și conduce în prezent Amazon Web Services. Iată cine este și cu ce se ocupă.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și al doilea cel mai bogat om al planetei, a anunțat că va pleca de la șefia companiei, în trimestrul al III-lea al anului. El va fi înlocuit ca CEO de Andy Jassy. 

Andy Jassy are 52 de ani, este căsătorit și are doi copii. El s-a alăturat companiei în anul 1997, după ce și-a finalizat studiile la Harvard Business School. „Mi-am dat ultimul examen în prima zi de vineri a lunii mai, iar lunea următoare m-am dus la job. Nu știam pe atunci ce voi face exact acolo și nici ce funcție voi ocupa”, a declarat Andy anul trecut.

Andy Jassy este fondatorul Amazon Web Services

Jassy este fondatorul Amazon Web Services (AWS) un produs de găzduire cloud care creează infrastructura utilizată de milioane de companii, școli și guverne pentru a rula site-uri web și aplicații. În anii care au urmat, AWS a devenit o platformă cloud utilizată inclusiv de Oracle și Microsoft. 

Andy Jassy este cunoscut pentru înțelegerea detaliilor tehnice, iar Jeff Bezos a declarat, marți, într-o scrisoare către personal că are „deplină încredere” în succesorul său. „Andy este bine cunoscut în cadrul companiei și se află aici încă de la începuturi, aproape de când mă aflu și eu”, a spus Bezos. „Va fi un lider remarcabil”, a mai precizat șeful Amazon. 

Andy Jassy a vorbit ori de câte ori a avut ocazia despre problemele sociale cu care se confruntă America. El a scris pe contul său de Twitter despre necesitatea unei reforme în cadrul poliției americane în contextul în care Breonna Taylor, o femeie de culoare, a fost ucisă în casa ei de polițiști albi în timpul unui raid greșit. Andy Jassy s-a exprimat și în favoarea drepturilor LGBTQ +.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net