Cine e femeia rănită la Bruxelles, a cărei imagine a făcut înconjurul lumii

nidhi.jpg

nidhi chaphekar
Imaginea cu Nidhi Chaphekar după explozia de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles a făcut înconjurul lumii
foto: Twitter

Tragicele atentate comise la Bruxelles marți (22 martie) au fost ilustrate de o serie de fotografii șocante. În imagini apar rămășițele exploziilor, dar și unele victime însângerate. Una dintre ele a făcut înconjurul lumii: o poză în care o femeie apare plină de funingine, cu hainele arse și cu sânge pe frunte și pe picioarele dezgolite.

Nidhi Chaphekar se afla pe aeroportul Zaventem din Bruxelles în momentul exploziei, potrivit The Sun. Femeia, care lucrează ca însoțitoare de zbor pentru compania indiană Jet Airways, tocmai venise la serviciu, unde urma să se alăture colegilor ei într-o călătorie către Newark, Statele Unite ale Americii.

nidhi chaphekarZoom
Nidhi Chaphekar lucrează ca însoțitoare de zbor de aproximativ 15 ani
foto: The Sun

 

Nidhi provine din suburbia Andheri din Mumbai, India, și este mama a doi copii. Lucrează ca însoțitoare de zbor de mai bine de 15 ani. Colegii ei au pornit o campanie de susținere prin hashtagul #prayfornidhi (în traducere, „rugați-vă pentru nidhi”, n.r.) pe rețelele sociale, prin intermediul căreia fotografia ei a ajuns să fie văzută de milioane de oameni.

Sursele din apropierea victimei susțin că femeia este internată în spital, starea ei fiind stabilă. „Familiei ei i s-a spus de către Jet Airways că este bine, în spital. Sunt șocați și nu au reușit, încă, să vorbească cu ea. Dar Ambasada Indiei a confirmat că se află în afara oricărui pericol. Suntem recunoscători că a supraviețuit acestei tragedii îngrozitoare”, au declarat apropiații ei.

Citește aici povestea jurnalistei care a surprins imaginea cutremurătoare.

Baschetbalist belgian, rănit în explozia de la Zaventem

sebastien bellinZoom
Sebastien Bellin a jucat la echipa națională de baschet a Belgiei
foto: Twitter

 

O altă fotografie care a circulat pe Internet este cea în care un bărbat apare întins pe jos, acoperit cu funingine, și cu răni grave în zona picioarelor. Este vorba de un baschetbalist din Belgia, de origine braziliană, Sebastien Bellin, în vârstă de 37 de ani. Sebastien juca pentru clubul Gent Hawks. The Sun informează că bărbatul a fost aruncat la 20 de metri în aer de una dintre exploziile de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. „Îi urăm fostului jucător la BC Oostende și echipa națională a Belgiei, Sebastien Bellin, o recuperare rapidă”, au scris colegii de la Federația Internațională de Baschet, pe o rețea socială.

 

loading...
Loading...

Citește și

 • aeroport bruxelles explozii belgia atentat

  Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles, Belgia. Aeroportul a fost evacuat în urma deflagrațiilor. Cele 3 explozii, două la aeroport şi una la metrou au făcut, până în acest moment, 32 de morți și 230 de răniți.

 • mason wells

  Atentatele din Bruxelles de la 22 martie au lăsat în urmă 32 de familii îndoliate și aproximativ 230 de răniți, supraviețuitori ai momentelor din groază. Printre ei se află și americanul Mason Wells (19 ani), pentru care atacurile de marți (21 martie) au însemnat cea de-a treia „intâlnire” cu teroriștii.

 • atentate teroriste Bruxelles

  Imediat după producerea celor 3 explozii din capitala Belgiei, în urma cărora şi-au pierdut viaţa, până în prezent, 32 de persoane şi alte 230 au fost rănite, apar şi primele indicii cu privire la cei care au declanşat teroarea la Bruxelles.

 • Iar ne-a fost dat să vedem oameni morţi pe străzi, trupuri sfârtecate, feţe pline de sânge, răniţi implorând după ajutor. Înfricoşător este că aceste imagini pot fi întâlnite din ce în ce mai des în Europa. De data aceasta, teroarea a lovit la Bruxelles, ”capitala” bătrânului continent.

 • atacuri teroriste bruxelles aeroport metrou

  Capitala Uniunii Europene a fost zguduită de terorism, marți (22 martie). Două explozii puternice au avut loc la aeroportul Zaventem din Bruxelles. Toate zborurile au fost anulate sau deviate. Alte patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles. Toate stațiile de metrou din capitala belgiană au fost închise.

 • Capitala Europei, Bruxelles, a fost zdruncinată marţi (22 martie) de trei explozii care au lăsat în urmă 32 de morţi şi 230 de răniţi. Una dintre explozii a avut loc la staţia din Maelbeek, chiar lângă Biroul Naţiunilor Unite.

 • atentate bruxelles roman

  Inima Europei a fost zguduită de atentate teroriste, marți (22 martie). Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar alte patru la metrou, care s-au soldat cu peste 34 de morți și 150 de răniți. Reporterii Click! au stat de vorbă cu un român care lucrează în capitala Belgiei. Orașul pare pustiu, nu mai sunt oameni pe stradă, după ce poliția le-a interzis să mai iasă din case.

 • aeroport bruxelles explozii belgia atentat

  Europa a fost zguduită din nou de terorism, marți (22 martie). Două explozii au avut loc pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Presa belgiană vorbește despre cel puțin 11 morți și 25 de răniți. Momentul de groază a fost surprins de camerele de supraveghere. Belgia se află în stare de urgență. Niciun zbor nu mai aterizează în capitala Uniunii Europene.