China a testat pentru coronavirus 10 milioane de locuitori din Wuhan. Rezultatele sunt șocante

Ultima actualizare:

    Autoritățile chineze au testat în masăFoto: AFP
Autoritățile chineze au testat în masăFoto: AFP

China a anunțat că a reușit să testeze întreaga populație din Wuhan, focarul inițial al pandemiei de coronavirus, iar rezultatele sunt neașteptate. Din 10 milioane de locuitori, au fost depistate doar 300 de cazuri de persoane infectate, toate asimptomatice, din aproximativ 10 milioane de locuitori.

Primele rezultate arată că doar trei din 100.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Exercițiul de testare, care a fost desfășurat în perioada 14 mai - 1 iunie, a urmărit să strângă date importante privind un eventual val doi de infectare cu COVID-19, relatează observatornews.ro.

"Wuhan este acum un oraș singur"

În 20 de zile, peste 9,8 milioane de persoane au fost testate în metropola care numără 11 milioane de locuitori, conform autorităţilor locale.

"Cifrele demonstrează că Wuhan este acum un oraş sigur", a susţinut Feng Zijian, director adjunct al Centrului naţional chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor. Purtătorii asimptomatici detectați în Wuhan în ultimele săptămâni au avut o infecțiozitate mică și nu au răspândit boala multor persoane.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net