China a testat pentru coronavirus 10 milioane de locuitori din Wuhan. Rezultatele sunt șocante

wuhan-china-teste-coronavirus.jpg

Autoritățile chineze au testat locuitorii din Wuhan
Autoritățile chineze au testat în masă
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

China a anunțat că a reușit să testeze întreaga populație din Wuhan, focarul inițial al pandemiei de coronavirus, iar rezultatele sunt neașteptate. Din 10 milioane de locuitori, au fost depistate doar 300 de cazuri de persoane infectate, toate asimptomatice, din aproximativ 10 milioane de locuitori.

Primele rezultate arată că doar trei din 100.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Exercițiul de testare, care a fost desfășurat în perioada 14 mai - 1 iunie, a urmărit să strângă date importante privind un eventual val doi de infectare cu COVID-19, relatează observatornews.ro.

"Wuhan este acum un oraș singur"

În 20 de zile, peste 9,8 milioane de persoane au fost testate în metropola care numără 11 milioane de locuitori, conform autorităţilor locale.

"Cifrele demonstrează că Wuhan este acum un oraş sigur", a susţinut Feng Zijian, director adjunct al Centrului naţional chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor. Purtătorii asimptomatici detectați în Wuhan în ultimele săptămâni au avut o infecțiozitate mică și nu au răspândit boala multor persoane.

Loading...
 
 

Citește și

  • În China pare să fie lovită de un nou val de coronavirus. Oamenii din nord-estul țării mai pot ieși din casă doar pentru cumpărături de strictă necesitate. De această dată ar fi vorba despre o formă a virusului care a suferit mutații. Simptomele infecției apar mai târziu și boala este mai greu de vindecat. Autoritățile au impus măsuri de izolare pentru zona afectată.

  • Bărbat fotografiat la o stație de metrou din Wuhan

    China anunţat marţi (31 martie) 48 de noi cazuri de coronavirus, toate fiind "importate" de cetățeni chinezi care au venit din străinătate. Bilanţul pandemiei de Covid-19 pe teritoriul chinez a crescut de-acum la 3.305 de decese şi 81.518 de contaminări, asta în condițiile în care pe continentul european cifrele arată mult mai îngrijorător. Doar în Italia au murit până acum peste 11.500 de persoane.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1