China raportează cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele cinci luni

Ultima actualizare:

    Cele mai multe cazuri noi de coronavirus raportate în China din iulie până acumfoto: Getty Images
Cele mai multe cazuri noi de coronavirus raportate în China din iulie până acumfoto: Getty Images

Vești îngrijorătoare! China a raportat, miercuri (13 ianuarie), cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele cinci luni, intensificând restricţiile care includ plasarea în carantină a patru oraşe, a doua mare economie a lumii încercând să împiedice un nou val de infecţii.

Majoritatea cazurilor noi raportate sunt în apropiere de Beijing, dar creşterea numărului de infectări are loc şi într-o provincie din nord-estul Chinei, arată datele oficiale, pe fondul unei reapariţii a cazurilor care au dus la plasarea în carantină la domiciliu a peste 28 de milioane de oameni.

În timp ce oraşul chinez Wuhan a fost epicentrul iniţial al pandemiei de coronavirus, care a apărut pentru prima dată acolo la sfârşitul anului 2019, China a ţinut COVID-19 la distanţă, în ultimele luni.

Miercuri, Comisia Naţională de Sănătate a raportat un total de 115 cazuri noi confirmate pe după data de 30 iulie. 

Dintre aceste cazuri, 107 sunt infectări cu transmitere locală. Hebei, provincia care înconjoară Beijingul, a înregistrat 90 de cazuri, în timp ce provincia nord-estică Heilongjiang a raportat 16 cazuri noi.

Valul de infecţii vine înaintea sărbătorii de Anul Nou Lunar, de luna viitoare, când sute de milioane de chinezi călătoresc de obicei în oraşele lor de origine. Este de aşteaptat ca mult mai puţini oameni să călătorească anul acesta şi multe provincii au cerut lucrătorilor migranţi să rămână pe loc în timpul vacanţei. China a administrat peste 10 milioane de doze de vaccin, a declarat miercuri oficialul NHC Wang Bin şi a crescut capacitatea de testare la 12,55 milioane de persoane pe zi, sau de zece ori mai mult decât nivelul din martie anul trecut.

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net