China, lovită de un nou val de coronavirus? Medicii spun că este mai greu de vindecat

Ultima actualizare:

    Coronavirus Chinafoto: NBC News
Coronavirus Chinafoto: NBC News

În China pare să fie lovită de un nou val de coronavirus. Oamenii din nord-estul țării mai pot ieși din casă doar pentru cumpărături de strictă necesitate. De această dată ar fi vorba despre o formă a virusului care a suferit mutații. Simptomele infecției apar mai târziu și boala este mai greu de vindecat. Autoritățile au impus măsuri de izolare pentru zona afectată.

Oficialii chinezi au impus restricții de carantină asupra a două orașe din provincia Jilin situate în nord-estul Chinei. Jilin face parte dintr-o provincie mai mare situată în regiunea Dongbei - care găzduiește peste 100 de milioane de oameni. Autoritățile din domeniul sănătății au ridicat gradul de alertă în zonă, scrie express.co.uk.

Aproximativ 40.000 de locuitori din orașele Jilin și Shulan au fost testați pentru coronavirus după ce oficialii au fost alertați despre un posibil nou focar.

În Jilin, autoritățile au oprit toate legăturile de transport majore către și dinspre orașele vecine până la o notificare ulterioară. În Shulan, toate satele și compușurile rezidențiale au fost închise după un focar similar de cazuri COVID-19 săptămâna trecută.

Locuitorilor li se permite să părăsească locuințele doar din motive esențiale, însă nu mai mult de două ore, o dată la două zile. Cu toate acestea, serviciile de livrare au fost oprite în cea mai mare parte, iar medicamentele anti-febră sunt interzise la farmacii pentru a împiedica oamenii să-și ascundă simptomele.

Școlile, locurile publice și transportul în comun au fost închise. Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști, iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție, scrie Bloomberg.

Măsurile stricte au creat îngrijorare, întrucât oamenii au crezut că cea mai gravă epidemie a națiunii s-a terminat. Teama s-a răspândit în zonele apropiate, chiar dacă nu au fost raportate oficial cazuri în acele locuri.

Virusul din noul focar a suferit mutații

Noul virus care a lovir nord-estul Chinei se comportă diferit față de cel din Wuhan, iar cercetătorii spun că acesta ar fi un suferit mutații. Pacienții din noile focare de infecție din China, par să poarte virusul pentru o perioadă mai lungă și au nevoie de un timp mai lung de recuperare. În plus, simptomele bolii se fac simțite după mai bine de două săptămâni de la infectare spun specialiștii chinezi, ceea ce face dificilă detectarea noilor cazuri. Se pare însă că pacienții au mai rar febră, iar virusul afectează doar plămânii, nu și celelate organe cum se întâpla în cazul formei descoperite în Wuhan. Mai mult, se crede că noua formă de coronavirus ar fi de fapt exportată din strănătate, analiza tulpinii noii forme a virusului seamănând cu cea din Rusia. 

Pe de altă parte, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a arătat îngrijorat de evoluția bolii pe glob.  ”Avem încă un drum lung de parcurs împotriva acestei pandemii. Suntem foarte îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri în ţări cu venituri mici şi intermediare”, a declarat, miercuri, Ghebreyesus într-o conferință de presă.

Până acum, în lume sunt peste 5,1 milioane de infectări și 330.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Citește și:

Coronavirusul se comportă diferit în noile focare din China. Pacienții se recuperează mai greu

LIVE CORONAVIRUS. Alertă de la OMS! S-a atins un nou maxim istoric: 106.000 de cazuri în 24 de ore

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net