China coronavirus. Al doilea deces provocat în Hong Kong

coronavirus-china.jpg

Coronavirusul a ucis deja peste 1.800 de oameni
foto: AFP
Citeste tot despre: 

O a doua persoană a murit în Hong Kong, după ce a fost infectată cu coronavirus. Victime este un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost diagnosticat cu coronavirus în 14 februarie. În prezent sunt 62 de cazuri confirmate în această regiune.

Prima victimă a coronavirusului în Hong Kong a fost un bărbat de 39 de ani, care a murit pe 4 februarie. El călătorise cu trenul de mare viteză din Hong Kong către epicentrul îmbolnăvirilor, Wuhan, în 21 ianuarie şi a revenit în 23 ianuarie. Hong Kong-ul a închis tempporar unele puncte de frontieră cu China şi nu mai emite permise de călătorie pentru turiştii veniţi din China, relatează news.ro.

Provincia Hubei a însăprit măsurile luate împotriva coronavirusului

Provincia Hubei a adoptat  măsuri mai stricte de identificare a pacienţilor cu febră, pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus. Autoritățile vor erifica toţi pacienţii cu febră care au fost la medic începând din 20 ianuarie, precum şi persoanele care au cumpărat medicamente comercializate fără prescripţie medicală şi medicamente pentru febră atât în magazine fizice cât şi online, a relatat agenţia de presă Xinhua, citând o notă de la centrul de comandă pentru controlul epidemiei. Oamenii vor fi supuşi unor controale medicale şi, dacă va fi necesar, vor fi plasaţi în carantină sau spitalizaţi. Conform utorităţilor chineze, datele din ultimele zile arată că măsurile agresive luate pentru restricţionarea călătoriilor şi comerţului încetinesc răspândirea bolii dincolo de Hubei şi capitala provinciei, Wuhan.

Rusia a interzis intrarea cetățenilor chinezi în țară

Rusia şi-a anunţat marţi (18 februarie) intenţia de a interzice intrarea pe teritoriul ei a cetăţenilor chinezi începând de joi (20 februarie), noua măsură drastică menită să limiteze propagarea epidemiei de coronavirus.

„Intrarea cetăţenilor chinezi pe la frontierele ruseşti este suspendată începând din 20 februarie pentru călătoriile de muncă, private, studii şi turism”, a indicat Tatiana Golikova, vicepremier, citat de agenţiile ruse. 

 

Citește și

China Coronavirus: Regizorul de film Chang Kai și familia sa au murit. Mesajul sfâșietor de pe patul de moarte

Primul deces provocat de coronavirus în Europa, confirmat de medici

Loading...

Citește și

  • Epidemia declanşată la începutul anului în oraşul Wuhan, provincia chineză Hubei, a provocat o panică mondială! Recent, localnicii comunei buzoiene Beceni au aflat că tabăra de copii Arbănaşi devine primul centru pentru bolnavii de COVID-19.

  • Pangolinul este un animal pe cale de disparitie

    Cercetătorii par să fi găsit veriga lipsă din lanțul de transmitere a coronaviruslui care a ucis sute de oameni în China şi SUA şi a îmbolnăvit alte zeci de mii de persoane. Pangolinul ar fi cel care a dus virusul de la animale la oameni. Acest animal este pe cale de dispariţie, însă unul dintre cele mai traficate mamifere. Carnea lui este considerată o delicatesă şi este foarte scumpă.