China: 56 de oameni au murit, iar aproape 2.000 sunt infectaţi cu coronavirus

coronavirus-bilant-china.jpg

Bărbat din China purtând mască
Coronavirusul din China a ucis, până acum, 305 persoane
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Aproape 2000 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 56 au murit în China, conform celui mai recent bilanţ, citat de Reuters.

Virusul, despre care se crede a a apărut în piaţa de fructe de mare din Wuhan, din centrul Chinei, unde marfa era vândută ilegal, s-a răspândit în oraşele chinezeşt, inclusiv în Beijing şi Shanghai, dar şi în SUA, Tailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada, notează Reuters.

China a confirmat duminică 1.975 de cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56.  Peste 11 milioane de persoane sunt vizate de restricţii privind circulaţia la Wuhan.

Sâmbătă, Canada a declarat primul caz pentru care exista suspiciune de infectare cu coronavirus la un bărbat în jur de 50 de ani care s-a întors de la Wuhan. Bărbatul a ajuns la Toronto în 22 ianuarie şi a fost internat în spital a doua zi după ce a manifestat simptomele unei afecţiuni respiratorii.

Preşedintele Xi Jinping a declarat sâmbătă că China se confruntă cu o situaţie gravă. Autorităţile în domeniul sănătăţii din întreaga lume fac eforturi pentru a preveni o epidemie. 

Departamentul de Stat american a anunţat duminică faptul că îşi va repatria personalul  de la consulatul din Wuhan şi că va oferi un număr limitat de locuri persoanelor private într-un zbor charter cu destinaţia San Francisco, programat în 28 ianuarie.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1