CEO-ul Pfizer: a treia doză de vaccin Covid, "probabil" necesară, apoi vaccinarea anuală

Ultima actualizare:

    În românia, campania de vaccinare a început la 27 decembrie 2020
În românia, campania de vaccinare a început la 27 decembrie 2020

Directorul general al companiei farmaceutice Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea nevoie, ”probabil”, de un rapel al vaccinului pentru Covid-19 în decurs de 12 luni după ce s-au vaccinat complet, transmite CNBC.

Declaraţia a fost făcută publică joi, dar a fost înregistrată pe 1 aprilie. Bourla a spus că este posibil să fie nevoie ca oamenii să fie vaccinaţi anual pentru coronavirus.

”Un scenariu probabil este acela că va fi probabil necesară a treia doză, undeva între şase şi 12 luni şi apoi, ulterior, va exista o revaccinare anuală, dar toate acestea trebuie confirmate. Şi, din nou, variantele vor juca un rol cheie ”, a declarat Bourla pentru CNBC, în timpul unui eveniment cu CVS Health.

Nu se știe cât durează protecția împotriva virusului

”Este extrem de important să reducem grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Bourla. Comentariul său vine după ce CEO-ul Johnson & Johnson, Alex Gorsky, a declarat pentru CNBC, în februarie, că este posibil ca oamenii să fie nevoiţi să se vaccineze anual împotriva Covid-19, la fel ca pentru gripa sezonieră. Cercetătorii încă nu ştiu cât durează protecţia împotriva virusului, după ce cineva a fost complet vaccinat.

Pfizer a afirmat la începutul acestei luni că vaccinul său pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 91% în protejarea împotriva coronavirusului şi de peste 95% împotriva formelor grave de boală până la şase luni după a doua doză.

Vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea a lui Pfizer, s-a dovedit a fi extrem de eficient la şase luni. Datele Pfizer s-au bazat pe un număr de peste 12.000 de participanţi vaccinaţi. Cu toate acestea, cercetătorii spun că mai sunt necesare mai multe date pentru a determina dacă protecţia durează după şase luni.

Citește și:

Diferențele dintre cele 4 vaccinuri autorizate în UE

Vaccinul Johnson. 5 lucruri pe care trebuie să le știi

Joi,  directorul ştiinţific pentru reacţia la Covid-19 al administraţiei Biden, David Kessler, a declarat că americanii ar trebui să se aştepte să primească rapeluri pentru a se proteja împotriva variantelor de coronavirus. Kessler le-a spus parlamentarilor americani că vaccinurile autorizate în prezent sunt extrem de protectoare, dar a menţionat că noile variante ar putea reduce eficacitatea acestora. În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză a vaccinului împotriva Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net