Celebrul Big Ben din Londra va înceta să mai bată. Orologiul va fi oprit pentru 4 ani

Ultima actualizare:

    Celebrul clopot își va lua un bine meritat ”concediu”, după ce a slujit cu sfințenie în ultimii 157 de ani
Celebrul clopot își va lua un bine meritat ”concediu”, după ce a slujit cu sfințenie în ultimii 157 de ani

Clopotul Big Ben din turnul cu ceas al Parlamentului britanic va bate pentru ultima dată în după amiaza zilei de 21 august, după care va rămâne tăcut pentru următorii 4 ani. Camera Comunelor a anunțat că celebrul clopot, dar și turnul care-l adăpostește vor intra în renovări.

Până în 2021, Big Ben nu-și va ma face auzit ”glasul” pentru londonezi și turiști. Deși ciocanele care au acționat clopotul de 13,7 tone la fiecare oră în ultimii 157 de ani vor fi desprinse de ceas, acesta va marca în continuare sonor evenimentele importante cum ar fi sărbătorirea Anului Nou.

"Luni, 21 august, la pranz (11,00 GMT), celebrele batai ale lui Big Ben vor rezona pentru ultima dată înainte de începutul unor importante lucrări de renovare. Acestea  vor proteja ceasul pe termen lung și vor contribui și la conservarea clădirii care îl adăpostește, Turnul Elisabeta", a spus Steve Jaggs, paznicul orologiului, potrivit The Guardian.

Lucrarile vor viza atât mecanismul orologiului cât și turnul de 96 de metri al Palatului Westminster,  sediul Parlamentului britanic, adeseori supranumit Big Ben. Ceasul a mai fost oprit între 1983 și 1985 pentru lucrări de renovare și apoi în 2007 pentru mentenanță.   

Situat pe malul Tamisei, Palatul Westminster găzduiește Parlamentul britanic, face parte din patrimoniul cultural mondial și este un important punct de atracție turistică. Turnul Elisabeta, despre care se crede că este cea mai fotografiată clădire din Marea Britanie, este deja înconjurat de schele în cadrul unui proiect major de renovare.

Și celelalte clopote care bat la fiecare 15 minute vor rămâne în tăcere pe parcursul lucrărilor de renovare programate să se finalizeze în 2021, când sunetul familiar al lui Big Ben se va auzi din nou.

Două teorii circulă pentru a explica numele Big Ben. Prima este legată de Benjamin Hall, inginerul al cărui nume este gravat pe ceas. Al doilea afirmă că numele provine de la Ben Caunt, un boxer de categoria grea din anii 1850. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net