Cele mai spectaculoase imagini cu Super Luna

Ultima actualizare:

    Eclipsa totală de Lună a început la ora 4.00 dimineațaFoto: Getty
Eclipsa totală de Lună a început la ora 4.00 dimineațaFoto: Getty

În noaptea de duminică spre luni (27-28 septembrie) a avut loc un eveniment astronomic extrem de rar, care constă în producerea simultană a două fenomene spectaculoase: eclipsa de Lună și Super Luna. În România, a plouat în aproape toată regiunile, fapt ce a făcut aproape imposibilă observarea acestui fenomen rar, care va mai avea loc în anul 2033.

Eclipsa totală de Lună sau Luna Însângerată a început la ora 4.00 dimineața și a ținut în jur de două ore. Satelitul natural al Terrei a părut ca un disc sângeriu pe cer. Ultima eclipsă totală de Lună face parte dintr-o serie de patru, care a început în urmă cu 18 luni. Un eveniment similar a mai avut loc în 1982.

Cele mai frumoase imagini din timpul eclipsei totale de Lună

Cea mai spectaculoasă parte a unei eclipse totale, este perioada când Luna intră în umbra Pământului, oferind o imagine senzațională, desprinsă din povești.

Potrivit NASA, Tetrada s-a produs doar de 3 ori în ultimii 500 de ani, făcând din acest fenomen un eveniment unic în generația noastră. Super Luna este un fenomen rar, atunci când satelitul Terrei este la cea mai mică distanță pe orbita sa, față de Pământ, potrivit The Huffington Post.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net