Cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic VIDEO

cele_mai_sangeroase_atentate_comise_de_stat_islamic.jpg

cele mai sangeroase atentate comise de stat islamic
Atacul din Tunisia este unul dintre cele mai sangeroase atentate comise de Stat Islamic
foto: Independent.co.uk

Gruparea teroristă Stat Islamic a comis din ce în ce mai multe atentate și execuții în acest an. Jihadiștii găsesc metode din ce în ce mai crude pentru a teroriza populația din Irak și Siria, dar și pe cea din țările învecinate. Iată care sunt cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic.

Statul Islamic este o grupare sunită insurgentă, afiliată la al-Qaida. Aceasta activează în zone din Siria, Irak, Libia, Turcia, Liban, Nigeria și în Arabia Saudită. Cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic în acest an s-au produs în Tunisia, Kuweit și Yemen, în cele trei atacuri fiind ucise peste 200 de persoane în total.

Cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic: Atacul din Yemen

Unul dintre cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic este cel produs la moscheile din Yemen. Atacul a avut loc pe 20 martie 2015, în ziua musulmană de rugăciune commună la două moschei frecventate de insurgenți huthi din Capitala Yemenului. Au fost omorâte 137 de persoane, iar 350 de persoane au fost rănite în exploziile puternice. Moscheile vizate au fost Al Badr și Al Hashoosh din Sanaa, unde veneau membri ai confesiunii de tip șiit zaidi, rebeli etnici huthi. Aceștia dețin controlul asupra capitalei Yemenului.

Cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic: Atacul din Tunisia

Atacul din Tunisia din acest an este unul dintre cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic. Persoane înarmate cu puști de asalt Kalașnikov au pătruns pe plaja din stațiunea Sousse, port la Marea Mediterană, unde au omorât 39 de persoane. Atacul a avut loc la data de 26 iunie 2015 și a vizat două hoteluri de pe litoral, frecventate de turiști britanici. Printre aceștia se mai aflau și turiști germane, polonezi, spanioli și tunisieni. Statul Islamic a revendicat și acest atac și a anunțat că autorul lui, Abou Yiha Al-Kairouni, „și-a atins ținta, Hotelul Impreial, în pofida măsurilor de securitate”.

Cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic: Atacul din Kuweit

Explozia unei bombe la o moschee din Capitala Kuweit reprezintă unul dintre cele mai sângeroase atentate comise de Stat Islamic. 27 de persoane au fost ucise, iar alte 227 au fost rănite în cadrul atacului pe 26 iunie 2015. Acesta a avut loc în moscheea șiită Al-Sadiq în perioada rugăciunii de Ramadan. Un bărbat s-a aruncat în aer în timp ce musulmanii din moschee se rugau. Atacul sinucigaș este primul din istorie.

Loading...
 
 

Citește și