Cele mai rapide avioane din lume - Top 5 aeronave ce ating viteze fabuloase

Ultima actualizare:
Avionul YF -12
Avionul YF -12

Știați că există aeronave ce ating peste 7.000 de km pe oră? Iată care sunt primele 5 cele mai rapide avioane din lume.

Am selectat cele mai rapide avioane din lume ce reușesc să atingă niște viteze pe care nici măcar nu ni le putem imagina. Dacă vitezele de peste 100km/h atinse de mașini ni se par destul de mari și ne minunăm când ne gândim că avioanele de linie folosesc viteze de până la 1.000km/h, ce am mai putea să spunem despre cele mai rapide avioane din lume?

Este un avion american ce atinge viteza de 7.274 de km pe oră și este folosit chiar și pentru antrenamentul astronauților deoarece urcă foarte rapid la altitudine mare și pune presiune pe piloți asemeni astronauților.

Neil Armstrong, primul om care a ajuns pe Lună, a folosit acest avion care este și la ora actuală în vârful clasamentului cu cele mai rapide avioane din lume.

Cele mai rapide avioane din lume - 2: BlackBird SR-71

Este unul dintre cele mai rapide avioane din lume și cele mai rezistente, fiind făcut să reziste unor temperaturi de până la 1093 de grade Celsius. Acest avion nu mai zboară deoarece a fost retras în 1998, însă învelișul său exterior era făcut din Titaniu pentru rezistență.

Acest avion își merită locul între cele mai rapide avioane din lume datorită vitezei de 3.540 km/h pe care o atinge.

Cele mai rapide avioane din lume - 3: YF -12

Acest avion a fost doar un prototip care a dus la dezvoltarea SR-71. Este un avion de interceptare și este cel mai mare avion de vânătoare construit vreodată, pe lângă faptul că e printre cele mai rapide avioane din lume.

Cele mai rapide avioane din lume - 4: MIG - 25

Mig 25
Mig 25

Este printre cele mai rapide avioane din lume și cel mai rapid avion de luptă, atingând viteza maximă de 3.219km/h. Aeronava a fost construită în două variante, una pentru recunoaștere în anii 1960, apoi alta adaptată nevoilor, de interceptare, care a fost folosită în războiul din Golf.

Cele mai rapide avioane din lume - 5: Bell X-2 Starbuster

Bell X-2 Starbuster
Bell X-2 Starbuster

Din punct de vedere al vitezei, Bell X-2 este unul dintre cele mai rapide avioane din lume atingând 3.370km/h, însă din punct de vedere al siguranței a avut câteva probleme serioase care au dus chiar la moartea căpitanului Iven C. Kincheloe. Principalele defecte au fost instabilitatea și controlul defectuos. Încă de la zborul de inaugurare al acestui avion, pilotul a raportat o instabilitate severă ce însă nu a fost luată în seamă suficient.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net