Cele mai prospere țări din lume

Ultima actualizare:

    Cele mai prospere țări din lume. România se află pe locul 50foto: arhivă Click!
Cele mai prospere țări din lume. România se află pe locul 50foto: arhivă Click!

Topul celor mai prospere țări din lume a fost dat publicității luni, 9 noiembrie, de experții de la Legatum Londra. Organizația a luat în calcul indicatorii tradiționali precum produsul intern brut pe cap de locuitor (PIB), dar și indicatori precum libertatea pesonală, sănătatea, educația, antreprenoriatul și oportunitățile oferite locuitorilor acestor țări. Pe primul loc printre cele mai prospere țări din lume se află Norvegia, în vreme ce România se află pe locul 50, dintr-un total de 142 de țări.

Experții Legatum Londra au luat în calcul 89 de indicatori, pentru realizarea acestui top, împărțindu-I în 8 subdiviziuni: economie, antreprenoriat și oportunități, guvernare, educație, sănătate, siguranță și securitate, libertatea individului și capital social. Norvegia se află pe primul loc printre cele mai prospere țări din lume, pentru al șaptelea an la rând. Norvegia este și singura țară care ocupă unul din primele zece poziții la fiecare din cele opt subdiviziuni.

După Norvegia, Elveția și Danemarca completează podiumul. Urmează, în ordine, Noua Zeelandă, Suedia, Canada, Australia, Olanda, Finlanda și Irlanda. Canada, țara care a atras foarte mulți emigranți români, ocupă primul loc în topul realizat în funcție de libertatea individului, în vreme ce Noua Zeelandă, de asemenea, o țară în care trăiesc mulți români, a obținut cel mai bun scor în ceea ce privește capitalul social.  

Statele Unite ocupă locul 11 printre cele mai prospere țări din lume, cu un punctaj foarte bun la capitolul sănătte, dar cu rezultate slabe la capitolul siguranță și securitate.

Cele mai prospere țări din lume. România, pe locul 50

România este pe locul 50 în acest clasament, imediat după Grecia, dar în fața Bulgariei, care se află pe 51. Față de clasamentul din 2014, România a pierdut puncte la capitolele sănătate și educație, iar cel mai bine stă la capitolele libertatea individului și antreprenoriat și oportunități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net