Cele mai inteligente femei din lume. Cine sunt și prin ce s-au făcut remarcate

Ultima actualizare:
Hypatia din Alexandria
Hypatia din Alexandria

Am făcut o selecție cu cele mai inteligente femei din lume care au inspirat milioane de oameni și au impresionat prin capacitățile lor intelectuale deosebite.

Cele mai inteligente femei din lume au avut de înfruntat de-a lungul vremii multe dificultăți, în special din cauza faptului că femeile nu erau privite cu ochi prea buni de lumea intelectuală a multor culturi.

Am alcătuit o selecție cu 5 dintre cele mai inteligente femei din lume. Ele s-au făcut remarcate și au rămas în istorie în perioade diferite de timp și prin realizări în domenii complet diferite.

Cele mai inteligente femei din lume: Emilie Chatelet

Emilie Chatelet a fost una dintre cele mai inteligente femei din lume, de unii considerată chiar cea mai inteligentă femeie care a trăit vreodată pe Pământ. Ea a fost matematiciană, fiziciană franceză în perioada iluminismului.

A trăit între 1706 și 1749 și a fost una dintre primele femei care aveau cunoștințe profunde de matematică și fizică și a întreținut relații cu personalități de seamă precum Voltaire, Brnoulli, Reaumur.

Se spune chiar că a fost iubita lui Voltaire o perioadă de timp, iar acesta ar fi spus despre ea că este o persoană care 'gândește aproape la fel de inteligent ca el'.

Ea a publicat o lucrare bazată pe cercetările ei privind natura focului, în care a anticipat ceea ce numim astăzi radiație infra-roșie.

Cele mai inteligente femei din lume: Hypatia din Alexandria

Hypatia din Alexandria a fost una dintre cele mai inteligente femei din lume. Ea a fost o matematiciană, filosoafă și astronomă greacă ce a trăit în Egiptul roman, la Alexandria.

A fost o filosoafă neoplatonistă care a încurajat folosirea logicii și a matematicii împotriva misticismului, lucru care i-a adus și moartea, fiind ucisă de către un grup de creștini copți care o acuzau de producerea unor tulburări religioase în Alexandria.

Ea a fost fiica și eleva lui Theon, un renumit matematician al vremii. A călătorit în Atena și în Italia și a fost liderul școlii platonice din Alexandria în jurul anului 400.

Cele mai inteligente femei din lume: George Eliot

Mary Anne Evans a fost cunoscută sub pseudonimul George Eliot și a fost una dintre cele mai inteligente femei din lume. Ea a trăit între 1819 și 1880 la Londra. A fost romancieră de succes în era Victoriană, romanele ei fiind caracterizate de o analiză realistă a societății englezești provinciale.

Deoarece operele ei nu erau luate în serios, ea a decis să publice sub pseudonimul masculin George Eliot. În acea perioadă femeile scriitoare nu aveau succes la public la fel ca bărbații și erau privite cu reticență.

Marie Curie s-a născut în 1867 la Varșovia. A fost o savantă poloneză stabilită în Franța, dublu laureată a Premiului Nobel și una dintre cele mai inteligente femei din lume. Premiile Nobel primite de ea au fost în domenii diferite, fizică și chimie.

Ea este cea care a introdus în fizică termenul de radioactivitate. A fost soția unui alt laureat al Premiului Nobel, fizicianul Pierre Curie, și mama unei laureate de Premiu Nobel, Irene Joliot Curie.

În afară de o singură fiică ce a devenit scriitoare, toți descendenții ei au urmat cariere științifice. A murit în Franța în 1934.

Cele mai inteligente femei din lume: Mary Somerville

Mary Somerville a fost una dintre cele mai inteligente femei din lume și din Marea Britanie. Ea a trăit între 1780 și 1872, a fost o femeie savant și scriitoare. Printre domeniile de care s-a ocupat cu predilecție au fost matematica și astronomia.

A fost abia a doua femeie om de știință care a dobândit recunoaștere din partea Regatului Britanic, într-o perioadă tulbure din istorie din punct de vedere al promovării femeii.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net