Cele mai frumoase sate ale insulei Lefkada

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lefkada are cu siguranta unele dintre cele mai bune plaje din Mediterană, compuse din prundiș sau mici pietricele ca boabele de orez, și împrejmuite de stânci înalte argintii. Insula grecească atrage ca un magnet o mulțime de vizitatori din toată lumea.

Plaje incluse în topuri internaționale

Plajele Porto Katsiki, Katsima si Egremni sunt printre cele mai frumoase din lume, in timp ce Vassiliki si Agios Ioannis sunt unele dintre cele mai bune locuri din Europa unde poți practica windsurf. Printre atracțiile incredibile pe care le găzduiește Lefkada se numară castelul venețian Santa Maura, dar și cascadele aflate în imediata apropiere de cel mai popular oraș al insulei, Nydri.

Dacă ajungi pe insula Lefkada trebuie să vizitezi și fostul sat de pescari, Sivota. Întins de-a lungul unui golf pitoresc împrejmuit cu pini și măslini, Sivota se află la aproximativ 32 de km distanță de capitala Lefkada.

Sate binecuvântate cu peisaje unice

Sivota nu și-a pierdut spiritul tradițional grecesc, vizibil mai ales prin casele albe cu arhitectură venețiană, dar și prin atmosfera relaxantă. Pe fundalul pădurilor înverzite se întind tăcute plajele albe ale acestei așezări. Sunt amenajate cu șezlonguri și dispun de beach baruri, fiind perfecte pentru relaxare dar și pentru practicarea sporturilor nautice. În jurul micuțului port cosmopolit vei găsi mai multe taverne tradiționale, dar și magazine de suveniruri.

Karia este o altă alegere inspirată dacă ești în căutarea locurilor cu farmec tradițional. Se află la o altitudine de aproximativ 500 de metri deasupra nivelului mării, pe o colină montană plină de vegetație luxuriantă compusă din măslini, chiparoși, pini și citrici. Satul tipic montan găzduiește câteva cafenele boeme, case istorice și o biserică  medievală. Karia este faimos pentru naproanele și fețele de masă lucrate manual de femeile satului, cu motive florale și geometrice.

Sejur Lefkada

Hotel Vaya 2*- tarife de la 117 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net