Cele mai comice accidente rutiere

Ultima actualizare:

În principiu un accident rutier nu are cum să fie amuzant. Un astfel de eveniment implică măcar deteriorarea automobilului, declaraţii la organele rutiere şi mult timp pierdut. De aceea cele mai comice accidente rutiere nu sunt comice dacă eşti implicat.

Psihologii consideră că cele mai comice accidente rutiere sunt considerate amuzante numai datorită faptului că, după un şoc iniţial avem certitudinea că nu au fost victime sau că urmările accidentului sunt minime.

Atunc când privim imagini postate pe net cu accidente auto, în special cele din Rusia, unde camera filmat de pe bordul automobilului este quasiobligatorie, mai ales dacă sunt etichetate ca fiind amuzante, sau comentariile sunt ca atare, în sinea noastră ne clădim certitudinea că victimele nu au suferit răni serioase.

Fie că automobilele pierd direcţia datorită condiţiilor vitrege de trafic, fie că şoferii sunt neatenţi şi adormiţi dacă totul se termină cu bine răsuflăm uşuraţi ne eliberăm stresul râzând în hohote şi trecem mai departe, la clipul următor.

Cele mai comice accidente rutiere sunt mai rare decât cele tragice

Din păcate, ca număr, filmuleţele cu cele mai comice accidente rutiere sunt mai puţine şi mai rare decât cele cu accidente grave sau chiar tragice.

Tot la amuzante putem încadra şi accidentele care au loc în urma unor decizii complet greşite ale participanţilor la trafic, decizii pe care le-au luat contrar oricăror decizii logice sau măcar raţionale, dar bineînţeles tot cu amendamentul că accidentele nu sunt transformate în adevărate tragedii. Aici putem lua în considerare şi pietornii care traversează prin locuri în care nici un om cu scaun la cap nu s-ar aventura, şoferi care intră pe contrasens sau pe drumuri impracticabile sau care pun maşina în situaţii în care accidentel sunt imposibil de evitat.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net