Cel mai în vârstă miliardar al lumii în topul averilor a murit la 101 ani

david.jpg

david
Cel mai în vârstă miliardar a murit
Foto: BBC
Citeste tot despre: 

David Rockefeller, renumitul filantrop a decedat după o lungă viață înconjurat de bogății. Filantropul a decedat la vârsta de 101 ani.

David Rockefeller a murit în somn, în casa sa din New York, potrivit purtătorului său de cuvânt, Frase P. Seitel, relatează BBC News. Cel mai în vârstă miliardar a mai avut cinci frați, care au murit cu mulți ani în urmă.

David a absolvid Harvard-ul în anul 1936, după care și-a luat doctoratul în economie la Universitatea de Chicago în 1940. Acesta a servit armata, luptând în cel De-al Doilea Război Mondial , după care a început să se evidenţieze în domeniul managementului la Chase Bank, bancă ce a fuzionat cu The Manhattan Company în 1955. După o lungă și frumoasăa activitate în domeniu, miliardarul s-a evidențiat și a primit diferite titluri ca președinte sau director executiv al companiilor, filantropul s-a retras din activitate în anul 1981, la vârsta de 65 de ani.

Fostul președinte George HW Bush și soția sa au trimis o declarție prin care anunță caă sunt ”pe deplin îndurerați” de pierderea ”minunatului lor prieten”. Aceștia au mai spus că le va fi dor de vizitele anuale.

davidZoom
George Bush și David Rockefeller
Foto: BBC

Forbes a estimat averea lui Rockefeller la 3,3 miliarde de dolari, fiind al 604-lea miliardar al lumii în topul averilor.

Bunicul lui David Rockefeller a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o emblematică patroană a artelor, aceasta fiind cofondatoare a muzeului MoMa.

loading...
Loading...